Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

"Реал" - "Шахтар". Взяти Мадрид як "Шериф"

Фото: UEFA.com

Нестабільний "Реал"

Перший матч цих команд у Києві завершився капітуляцією донецького "Шахтаря" 0:5. Однак такі фіаско вже не дивують: гірники до них привчили останнім часом. Хоча як не дивно такі погроми вони чергують із яскравими перемогами, тому про якусь безнадію не йдеться.

Минулого сезону двічі були биті німецькою «Боруссією» 0:4 та 0:6, але в той же час «Шахтар» двічі обіграв практично цей самий склад «Реала» 3:2 та 2:0. Трохи раніше скрутилися у півфіналі "Інтеру" 0:5, але перед цим були барвисті вікторії над "Базелем" та "Вольфсбургом" у Лізі Європи.

Тому чекати від цього «Шахтаря», чия перебудова затяглася, можна будь-що. Від чергових 0:5 від «Реала» чи перемоги над «Сантьяго Бернабеу». І, звичайно, ми чекаємо на друге. У скромного дебютанта "Шерифа" вийшло ж. Цей «Реал» не такий грізний, як ще кілька років тому, коли брав Лігу чемпіонів. Його самого лихоманить крутіше «Шахтаря».

В останньому турі чемпіонату Іспанії мадридці перемогли "Ельче" 2:1 (дубль Вінісіуса), але перед цим не змогли навіть забити на "Сантьяго Бернабеу" "Осасуні" 0:0. І не вперше. "Вільярреалу" теж не забили на своєму полі, у жовтні ще поступилися "Еспаньолу" 1:2.

Бразильці на авансцені

Мало того, якщо згадати події матчу на НСК «Олімпійський», то у першому таймі «Шахтар» домінував на полі до автогола Сергія Кривцова, який став каталізатором. Але за словами тренера мадридців Карло Анчелотті, він навмисне віддав м'яч команді Роберто де Дзербі, щоб зіграти на контратаках. І така тактика дуже спрацювала у другому таймі, коли дуже швидко Вінісіус оформив дубль.

Бразилець взагалі розігрався не на жарт. Він уже забив 7 м'ячів у Прімері, плюс два «Шахтарю». Це більше, ніж за попередні три сезони. У Вінісіуса ніби виросли крила, і він чудово доповнює Каріма Бензема, який у гонитві за Золотим М'ячем з Робертом Левандовськи та Мессі. У київському матчі Бензема поставив жирну крапку, а ще один м'яч на рахунку іншого молодого бразильця Родріго. Дуже дивно, що Вінісіуса поки що ігнорує тренер збірної Бразилії Тіте. Хоча чи тільки його?

«Шахтар», як і київське «Динамо», у перших трьох іграх ЛЧ ще не забивав, і це дуже насторожує, якщо не лякає. І це при тому, що в чемпіонаті України гірники кладуть м'ячі пачками – в останніх трьох турах забито 12 м'ячів за двох розгромів: «Зорі» 6:1 та «Десни» 4:1.

Якщо у мадридців розігрався бразилець Вінісіус, то у «Шахтаря» Тете, який забив у 3 останніх матчах 4 м'ячі і зрівнявся за цим показником із травмованим Лассіною Траоре. У лазарет потрапив ще й Педрінью, тож перед грою з «Реалом» «помаранчево-чорні» залишилися без двох своїх літніх новачків.

Натомість відновився Дентінью, який знає як забивати «Реалу», і потихеньку починає адаптуватися Фернандо, який, як і Тете, роззабивався в останніх іграх. У Фернандо вже 4 м'ячі у чемпіонаті та один у Кубку України «Чорноморцю».

У складі гірників до Мадриду прилетіло 25 футболістів.

Воротарі: Олексій Шевченко, Анатолій Трубін, Андрій Пятов

Захисники: Додо, Вітао, Марлон, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Ісмаїлі, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар

Півзахисники: Тарас Степаненко, Майкон, Маркос Антоніо, Марлос, Тете, Артем Бондаренко, Манор Соломон, Михайло Мудрик, Алан Патрік, Георгій Судаков

Нападники: Дентінью, Данило Сікан, Фернандо.

 

Слова

Роберто де Дзербі, тренер "Шахтаря":

- Я просто думаю, якщо ми не хочемо закінчити на останньому місці в таблиці Ліги чемпіонів, ми маємо здобути дві перемоги. Все змінилося не тільки тому, що «Шериф» переміг «Шахтар», але й після його перемоги в Мадриді. Тоді погляд на цю групу змінився у всіх.

Думаю, у Лізі чемпіонів наша єдина помилка – коли ми програли у Тирасполі. Із «Реалом» у першому таймі ми дуже добре зіграли. Перший м'яч ми пропустили через автогол, другий – коли наш аут був чистою помилкою. Після другого голу матч був для нас складнішим. Але і проти «Реала» у першому таймі, і проти «Інтера», я вважаю, ми грали добре.

Що кажуть букмекери?

Букмекери віддають беззаперечну перевагу «Реалу» і в майбутньому поєдинку, виставивши такі коефіцієнти. На перемогу мадридців можна поставити з коефіцієнтом 1,22, на нічию – 6,60, а перемога «гірників» бачиться вкрай малоймовірною – 13,00.

Найімовірнішим точним результатом зустрічі аналітики вважають перемогу "Реала" з рахунком 2:0, коефіцієнт на яку складає 6,30.

Де дивитись?

3 листопада, вівторок, 19.45. Мадрид. "Сантьяго Бернабеу". Пряма трансляція на медіасервісі MEGOGO та Volia TV.