Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Луческу згадав, як обіграв "Барселону" у дебютному матчі Лео Мессі

Луческу згадав, як обіграв
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ.

Тренер київського "Динамо" Мірча Луческу поділився очікуваннями від матчу Ліги Чемпіонів із "Барселоною", який відбудеться у Києві 2 листопада.

- Невже на гру з "Барселоною" треба когось мотивувати? Я чув питання щодо відсутності гравців у них. Будь-який гравець, який приїхав сюди, – якісний. У нас немає гравців із відступними у мільярд, а у них є. Завтра ми це побачимо, – пообіцяв Містер.

- Ви як тренер не вчора почали готуватися. Наскільки втрати Піке та Агуеро змусили Вас змінити підготовку?

- Це несуттєво, відсутність Піке компенсує Гарсія. Він також добрий. Це майбутнє «Барселони», він набагато молодший. Агуеро не особливо грав останнім часом. Тим більше, у них є Депай, який є їхньою ударною силою. Грає добре та забиває. Відсутність Мессі далася взнаки на всю команду. З його звільненням вони щось втратили в плані психології.

І у нас відсутні Попов та Бесєдін – найважливіші гравці команди. Відсутність одного-двох гравців нічого не змінює у плані гри. "Динамо" Київ проти "Барселони" - грають дві команди. Я впевнений, що ми зіграємо добрий матч.

– Це буде команда Кумана чи нова «Барселона»?

– За три дні нічого не зміниш. Нова "Барселона" не може бути. Грають ті гравці, які готові фізично, які здорові.

- Як вважаєте, зміна тренера піде на користь «Барселоні», чи це здатне роздратувати гравців? Чи це допоможе "Динамо"?

– Поки що жодних змін немає у «Барселоні». Вони не виграли у "Алавеса". На жаль, для Серхі, у нього не всі гравці у складі, щоб він поставив свою гру. Він не був готовий до цього переходу. Це рішення про звільнення Кумана та його призначення було ухвалено за годину.

- Завтра «Динамо» проведе свій другий домашній матч у Лізі чемпіонів, наскільки трибуни для вас важливі, чи допоможуть вони команді поборотися за такі важливі очки?

– Це залежить від того, яка група вболівальників та як підтримує команду. Я хотів би, щоб усі глядачі, які будуть присутні на матчі, підтримували команду і штовхали її вперед. Ми маємо складний календар у груповому етапі Ліги чемпіонів. Вдома добре зіграли з «Бенфікою», заслуговували на перемогу. Після цього було два складні виїзди до Мюнхена і Барселони.

Тепер повернулися додому. На виїзді ми грали проти каталонців зі страхом, самі створили для них перевагу та дозволили реалізувати моменти після грубих помилок.

Напередодні завтрашньої гри я розповів хлопцям, як 2004 року до нас приїхала «Барселона», у тій грі дебютував Мессі. «Шахтар» виграв 2:0 за рахунок божевільної самовіддачі та організації гри. Тоді "Барселона" також мала перехідний період. Ця перемога дала великий поштовх у розвитку «Шахтаря».

Завтра ми повинні зробити все, щоб досягти позитивного результату. Після п'яти років без Ліги чемпіонів ми потрапили до дуже складної групи, де «Баварія» має велику перевагу перед рештою трьох команд. Вірю у своїх хлопців і хочу від них завтра побачити велику мотивацію та гарну гру.

– Наскільки великою проблемою буде відсутність Миколенка завтра? Чи визначилися ви, хто зіграє на лівому фланзі – Шабанов чи Караваєв?

- У зв'язку з тим, що Миколенко вибув на два тижні або більше, я вирішив подивитися на цій позиції Шабанова на той випадок, якщо не зможе зіграти Караваєв. Олександр добре знає, як грати на цій позиції, я просто дивився на майбутнє як варіант зміни одного гравця на іншого, – сказав Луческу.

Перший матч проти "Барси" у гостях "Динамо" провело несміливо і мінімально програло. Керівництво "Барселони" менш ніж за тиждень до матчу з киянами звільнило тренера Роналда Кумана, за якого "синьо-гранатові" не показують чемпіонської гри та результатів.