Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Дніпро-1 розгромив Мінай та вийшов на 4 місце

Дніпро-1 розгромив Мінай та вийшов на 4 місце
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ.

У 13-му турі УПЛ " Дніпро-1 " впевнено обіграв "Мінай" - 4:0. Події розвивалися швидко: на 9-й хвилині Гуцуляк відкрив рахунок, обачливо пробивши з-під захисника у ближній кут – воротар не врятував. Першому взяттю воріт передував реактивний прохід Назаренка.

Далі гол (вже сьомий у чемпіонаті – поки що друге місце у гонці бомбардирів) записав на свій рахунок Артем Довбик. Щоправда, все для взяття воріт тут зробив Дубінчак, і гол міг бути його, але після удару захисника дніпрян м'яч чиркнув об голову форварда, дезорієнтував воротаря та влетів у ворота. Спільний гол Довбик та Дубінчак відсвяткували оригінально, зобразивши очки. Тож не тільки " Шахтар " вміє вигадувати креативні церемонії після забитих м'ячів.

Тренер "Мінаю" при рахунку 2:0 зробив ексцентричний вчинок - замінив воротаря. Ігор Леонов після матчу пояснив, що не вважав голкіпера винним у всіх бідах (хоча удари були не з розряду тих, що не беруться), просто ситуація вимагала неординарних рішень і треба було струсити команду. А незабаром на добре знайоме йому поле "Дніпро Арени" вийшов і Євген Селезньов.

Ні те, ні інше "Минаю" не допомогло. Незабаром гості пропустили третій, уже з новим воротарем: Довбик зібрав захисників на себе, п'ятою віддав на Пихаленка, який оформив розгром ударом у кут із-за меж штрафного майданчика. А Селезньов дуже старався і двічі знайшов свій шанс, але обидва рази скористався ним невдало і голів дніпрянам не забив. Зазначимо, що Євген, як міг, поводився в руках. Тільки раз огризнувся на суддю (за що отримав гірчичник) і буркнув на адресу власного тренера, який давав йому з лави якісь вказівки: "Я сам розберусь". На провокації трибун Цар цього разу не вівся.

У другому таймі "Дніпро-1" не був кровожерливий і гра втратила напруження. Декілька моментів господарі запороли, при цьому створювали їх, не особливо старанно в атаці. Але все ж таки на 89-й четвертий гол влетів у ворота "Мінаю" - Кравченко подав, і Русин головою пробив під поперечину. Це важливе досягнення для Назарія: востаннє форвард в УПЛ забивав у матчі «Динамо» – «Олександрія» у сезоні 2019/20 – у червні 2020-го. Щоправда, цього сезону Русин уже забивав у ворота «ВПК-Агро» у Кубку України, але це ж зовсім інший турнір. 23-річний форвард цього сезону орендований дніпровською командою у «Динамо».

Ще в одному матчі цього туру "Ворскла" несподівано оступилася у матчі з "Чорноморцем", який закінчився нульовою нічиєю. Втрата очок коштувала полтавцям місця у трійці найкращих, яке вони поступилися "Зорі". У "Ворскли" та "Дніпра-1", які ділять четверте місце, по 25 очок, у "Зорі" - 26, і боротьба за право стартувати в єврокубках наступного року обіцяє бути гострою.

Раніше ми повідомляли, що Євген Селезньов зав'яже з футболом, щойно заб'є ще 8 голів у чемпіонаті Прем'єр-ліги. Але у матчі з "Дніпром-1" форвард до своєї мети не наблизився.