Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Хаві дав згоду очолити "Барселону", але ситуація - як у Реброва

Хаві дав згоду очолити
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ.

Легенда "Барселони", екс-капітан каталонців, а нині головний тренер "Аль-Садда" Хаві незабаром очолить "Барселону", що залишилася без головного тренера після звільнення Кумана. Колишній гравець каталонців погодився очолити «блаугранос», повідомляє 28 жовтня Mundo Deportivo.

Водночас для офіційного призначення сторонам потрібно узгодити кілька аспектів. По-перше, необхідно вирішити питання зі звільненням Хаві від зобов'язань перед "Аль-Саддом" (як ми пам'ятаємо, на такому ж етапі зірвалося призначення Сергія Реброва до збірної України - його не відпустив катарський клуб).

По-друге, треба погодити тренерський штаб Хаві та зарплату його членів. Проте каталонська радіостанція RAC1 підтверджує згоду Хаві. За її інформацією, іспанський фахівець очолить «Барселону» після перерви на матчі збірних та дебютує у новому статусі у матчі з «Еспаньолом» 21 листопада. Таким чином, з "Барсою" до Києва 2 листопада Хаві в жодному разі не приїде, і хто готуватиме каталонців до матчів з "Динамо", поки що неясно.

Куман, який водночас провалив усе, що можна, на чолі "Барси", ще й понесе з бухгалтерії каталонців на прощання восьмизначну суму. За інформацією El Pais, 58-річному фахівцеві за умовами контракту виплатять 12 млн євро. Тренер не був звільнений раніше виключно через труднощі з пошуком заміни та великої суми неустойки, але терпець клубу урвався.

Кумана було призначено на посаду головного тренера «Барселони» 19 серпня 2020 року. Він виграв із командою Кубок Іспанії у сезоні-2020/21, але це єдиний трофей. "Барса" провалює вже другий сезон поспіль, плюс Куман вигнав із команди Суареса, а потім каталонці втратили й Мессі.