20 вересня
Завантажити ще

Салах показав Роналду, хто головний в Англії. Єгиптянин став найкращим африканським бомбардиром в історії Прем'єр-ліги

Салах показав Роналду, хто головний в Англії. Єгиптянин став найкращим африканським бомбардиром в історії Прем'єр-ліги
Фото: facebook.com/momosalah

У матчі 9-го туру англійської Прем'єр-ліги "Ліверпуль" розбив "Манчестер Юнайтед" 5: 0 на "Олд Траффорд". Хет-триком відзначився єгиптянин Мо Салах. Роналду пішов з поля з жовтою карткою.

У ворота іспанського голкіпера МЮ Давида Де Хеа влетіло п'ять сухих м'ячів, чотири з яких мерсисайдці забили ще до перерви. У захисті команди Оле-Гуннара Сульшера в цей вечір був прохідний двір, і єгиптянин Мохамед Салах з компанією охоче користувалися розрухою в захисних рядах противника. Вже до 14-ї хвилини гості вели 2:0 після влучних ударів Кейта і Жоти, а потім слово взяв Салах. Єгиптянин двічі відзначився під завісу стартового відрізка і забив третій м'яч на початку другого. Принизливі цифри на табло для манчестерських вболівальників. Роналду міг хоча б трохи підсолодити пігулку господарям, але гол Кріштіану не зарахували через офсайд, в який заліз Решфорд.

Це найбільша домашня поразку «МЮ» від мерсисайдців за всю історію протистояння команд. Крім того, «червоні дияволи» вперше з 1925 року так крупно програли "Ліверпулю" в матчі вищого дивізіону Англії. Тоді мерсисайдська команда здобула перемогу з тим же рахунком - 5:0.

Хет-трик Салаха дозволив йому встановити рекорд за кількістю голів серед африканських гравців. Тепер на рахунку єгиптянина 107 м'ячів. Він обійшов екс-форварда «Челсі» і збірної Кот-д'Івуару Дідьє Дрогба (104 м'ячі). Третім африканцем, який забив 100 і більше голів в АПЛ, є одноклубник Салаха і гравець збірної Сенегалу Садьо Мане (100 голів).

Салах забив 107 голів за 167 матчів, У Дрогба - 104 м'ячі за 254 гри, у Мане - 100 голів за 238 матчів.