Завантажити ще

Збірна Данії вийшла на ЧС-2022. У скандинавів вісім перемог у восьми матчах з різницею м'ячів 27:0

Збірна Данії вийшла на ЧС-2022. У скандинавів вісім перемог у восьми матчах з різницею м'ячів 27:0
Фото: UEFA.com

Збірна Данії з футболу стала другою командою з Європи після Німеччини, яка кваліфікувалася на Мундіяль в Катарі.

У поєдинку восьмого туру відбіркового турніру чемпіонату світу 2022 року в Копенгагені данці мінімально обіграли збірну Австрії (1: 0).

Після восьми матчів данці набрали 24 очки та забезпечили собі перше місце в групі F і стали другою європейською командою, яка вийшла на чемпіонат світу 2022 року. Вчора вихід на світову першість собі забезпечила збірна Німеччини.

Шотландці за два тури до закінчення турніру набрали 17 очок і займають другу позицію, на третьому місці йдуть ізраїльтяни (13), далі австрійці (10), фарерці (4) і молдавани (1). У наступному турі 12 листопада данці приймуть збірну Фарерських островів, австрійці в цей же день вдома зустрінуться з ізраїльтянами.

На Євро-2020 данці зробили фурор і вийшли в півфінал, і були близькі до виходу в фінал, проте судді допомогли збірній Англії пробитися до фіналу, зарахувавши спірний гол.

Збірна Данії є переможцем ЧЄ-1992. На останньому чемпіонаті світу з футболу в Росії данці вилетіли на стадії 1/8 фіналу, поступившись майбутнім фіналістам хорватам в серії пенальті.