Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Жан Беленюк хоче продати золоту медаль Токіо-2020

Жан Беленюк хоче продати золоту медаль Токіо-2020
Фото: ФБ \Жан Беленюк

Єдиний український олімпійський чемпіон Токіо-2020 Жан Беленюк збирається продати свою золоту медаль і передати виручені кошти на благодійність. Своїм задумом спортсмен і депутат поділився з прихільниками в соцмережах і попросив поради. Відповідний піст 6 жовтня з'явився і в Інстаграмі Беленюка.

"Друзі, хочу зробити добру справу! Дуже багато вже зробили фото з моєї золотою медаллю, яку я привіз з Токіо. Вона - честь і гордість нашої країни, і дякую Богові і команді, що саме мені пощастило привезти єдину золоту медаль для України! Але ще я хочу зробити так, щоб ця медаль принесла користь, а не просто лежала на полиці", - розповів борець.

Жан Беленюк думає провести аукціон і продати медаль, а всі виручені гроші передати на благодійну допомогу хворим дітям. Він попросив передплатників, якщо вони підтримують його рішення (і навіть якщо ні), залишити свою думку в коментарях до посту. Як і слід було очікувати, переважна більшість фоловерів ідею чемпіона схвалили.

Жан Беленюк майже зважився продати олімпійську медаль Токіо-2020. Фото: Instagram \Жан Беленюк

Жан Беленюк майже зважився продати олімпійську медаль Токіо-2020. Фото: Instagram \Жан Беленюк

Раніше ми повідомляли, що Жан Беленюк жартома поборовся з призеркою Олімпіади в Токіо Дариною Білодід.

На Олімпійських Іграх в Токіо-2020 Беленюк завоював єдину золоту медаль для України. У вирішальному поєдинку у ваговій категорії до 87 кг спортсмен здолав угорця Віктора Лерінца. Державна премія за олімпійське золото в Україні для переможців Ігор в Токіо становила 120 тисяч доларів.

Раніше свою медаль, завойовану на Європейських іграх, виставляла білоруська спортсменка Христина Тімановська, яка втекла до Польщі. Кошти від продажу спрямовала до білоруського фонду спортивної солідарності.