Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Динамо - Шахтар. Чи зможуть кияни відійти після мюнхенської різанини?

Динамо - Шахтар. Чи зможуть кияни відійти після мюнхенської різанини?
Фото: Динамо Київ від Шурика

"Шахтар" в накаті, "Динамо" навзаході

Перше відбулося одинадцять днів тому в битві за Суперкубок-2021 і завершилося капітуляцією київського « Динамо » 0: 3. Мірча Луческу програв свій перший титул колишньому клубу і після гри був дуже незадоволений агресивною поведінкою тренерської лавки донецького клубу, зазначивши відсутність fair-play.

- Не сподобалися виходи на поле тренерського штабу суперника. Крім того, з лави Шахтаря гравці і тренери постійно вибігали і кричали в нашу сторону Це можна вважати моєю відповіддю на вчорашню заяву про те, що ми нібито чинимо тиск на суддів. Я такого не помічаю, бачу лише те, що ми отримуємо більше фолів і жовтих карток, ніж суперник. Мені здається, що це відсутність поваги до нашої команди, тренерського штабу і гравців.

Перше дербі румунського та італійського тренера на українській землі вийшло дуже гарячим і всі тепер в нетерпінні «класичного» в національному чемпіонаті, до якого команди підходять в абсолютно різних настроях.

Київське « Динамо » в перебігу семи днів отримало не лише 0: 3 від «Шахтаря», але і 0: 5 від «Баварії» в Лізі чемпіонів. Слабкою втіхою може послужити перемога над «Рухом» на виїзді в чемпіонаті, а втім на даний момент столичний клуб в турнірній таблиці випереджає гірників на три очки, які непереконливо почали чемпіонат під керівництвом Роберто де Дзербі. «Помаранчево-чорні» примудрилися програти вдома «Олександрії» і не обіграти «Минай». Втім, останні гри « Шахтар » проводить вже набагато краще.

Тут і зерівка з міцним «Інтером» в Лізі чемпіонів, причому донеччани показали дуже гідний футбол, і дві легкі прогулянки в чемпіонаті - перемоги над «Маріуполем» 5: 0 і «Вересом» 4: 1. Схоже, гравці і Роберто де Дзербі потихеньку намацують баланс, і дії команди вже не виглядають хаотично.

Цікаво, «Шахтар» лідирує в рейтингу клубів ЛЧ з кращою точністю передач після 2 турів групового етапу. Гірники мають точність 91%. Вони зробили 1 211 точних передач из 1 332 спроб. У топ-3 також «Челсі» і «Баварія», у яких по 90%.

 

"Шахтар" надовго втратив Лассіну Траоре

 

Єдине, в грі з «Інтером» важку травму отримав головний бомбардир команди Лассіна Траоре, який з ходу почав класти м'ячі пачками. Це дійсно величезна втрата, тому що забивних форвардів у «Шахтаря» просто немає. Доведеться знову виручати Дентінью, звичайно, якщо він вже відновився. Є ще Сікан і Фернандо, але вони забивають по великих святах.

У киян є свої втрати. Напередодні гри з «Баварією» пошкодження отримав півзахисник Віталій Буяльський та він теж пропустить «класичне». Перед грою з «Шахтарем» Ігор Суркіс підбадьорив Луческу, поставивши того в один ряд з Лобановським.

- Кожен тренер, напевно, хоче перемагати. Але не кожен тренер має загальний інтелект, не тільки футбольний.

І Лобановський, і Луческу відрізняються від інших тренерів саме тим, що у них є потенціал, який в першу чергу стосується життєвих обставин, яким чином спілкуватися з футболістами, яким чином їм дати можливість не просто повірити, що неможливе можна зробити можливим, а на полі показувати не тільки бажання, а й те, що тренерський штаб робить перед матчем і в тренувальному процесі.

Напевно, в цьому сезоні було вперше, коли команда провела таку кількість матчів на зборах. Я вірю в тренера, тренерський штаб. Вірю в геніальність Лобановського, вірю в геніальність Луческу.

У своїй історії команди провели між собою 193 матчі - на рахунку «Динамо» 80 перемог, «Шахтар» святкував успіх 58 разів, а ще 55 зустрічей завершилися внічию.

У минулій першості команди обмінялися перемогами. У першому колі «Шахтар» розгромив суперника, який грав весь другий тайм у меншості - 3: 0 (Мораєс, 34, Маркос Антоніо, 66, Алан Патрік, 73), а в другій половині сезону «Динамо» взяло реванш - 1: 0 ( де Пена, 34), який відкрив «біло-синім» шлях до золотих медалей.

Головним арбітром зустрічі призначений Олександр Шандор зі Львова, який раніше не обслуговував поєдинки донеччан і киян. Його асистенти - Семен Шлончак і Дмитро Запороженко. Четвертим арбітром призначений Ігор Пасхал. Арбітр ВАР - Катерина Монзуль, асистувати їй буде Марина Стрілецька.

Що кажуть букмекери?

Букмекери не бачать фаворита поєдинку в столиці України. На "Динамо" можна поставити з коефіцієнтом 2,70, нічия - 3,40, виграш "Шахтаря" - 2,60.

Де дивитись?

Матч відбудеться 3 жовтня на НСК Олімпійський. Початок - о 19:30. У прямому ефірі цей поєдинок буде показувати телеканал 2 + 2.