Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

Розім'явся перед Трускавцем. Жан Беленюк влаштував борцівський поєдинок із Дариною Білодід

Розім'явся перед Трускавцем. Жан Беленюк влаштував борцівський поєдинок із Дариною Білодід
Фото: Instagram \Жан Беленюк.

Український борець Жан Беленюк викликав на поєдинок чарівну дзюдоїстку Дарину Білодід. Відео тренування олімпійський чемпіон розмістив 1 жовтня в Інстаграмі.

Чемпіон Олімпіади в Токіо борець греко-римського стилю Жан Беленюк і бронзова призерка Ігор-2020 дзюдоїстка Дарина Білодід взяли участь у незвичайному (і, будемо чесні, несерйозному) спарингу. Незважаючи на різні види боротьби, стать учасників і, що ще важливіше - істотну різницю у вазі, спортсмени помірялись силами у спортзалі.

"Входжу в тренувальний ритм з чемпіонкою Білодід. Борцівські спаринги", - підписав ролик Беленюк.

Сутичка неабияк потішила як самих учасників, так і їх прихильників, які назвали Білодід і Беленюк "вогненним тандемом".

Відео з'явилося на тлі чуток про гомосексуальність борця, які Жан Беленюк напередодні спростував.

На Олімпійських Іграх в Токіо-2020 Беленюк завоював єдину золоту медаль для України. У вирішальному поєдинку у ваговій категорії до 87 кг спортсмен здолав угорця Віктора Лерінца. Після цього в центрі Києва депутат і чемпіон став жертвою расистських нападок. З приводу образ Беленюк заявив, що любить Україну і не збирається виїжджати звідси. Людей, які образили Беленюка, знайшли, але справа була закрита на прохання самого спортсмена. Після перемоги на Олімпіаді Беленюк потрапив до Книги рекордів Гіннеса як перший депутат  - олімпійський чемпіон.

Дарина Білодід виступає в категорії до 48 кг. Вона є наймолодшою дворазовою чемпіонкою світу в історії дзюдо. У Токіо вона програла бій у півфіналі і задовольнилася бронзою. Це була перша медаль, завойована на Іграх в Японії українською збірною. Білодід зізнавалася, що мріяла лише про золото, була розчарована і хотіла відмовитися від бою за 3-е місце, але все ж зібралася і виграла його заради мами з татом.