Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

Андрій Пятов вперше за сім років відіграв "всуху" в Лізі чемпіонів і отримав похвалу від тренера "Інтера"

Андрій Пятов вперше за сім років відіграв
Фото: ФК Шахтар

У матчі "Шахтар" - "Інтер", крім того, що гірники взяли перше очко в цьому розіграші Ліги чемпіонів, сталося ще одна радісна подія. Андрій Пятов зміг відстояти на нуль і тепер навіть теоретично не наздожене Ігоря Акінфєєва, володаря найбільшої "гольовий" серії в турнірі серед голкіперів. Серія Пятова в Лізі чемпіонів з поєдинків, в яких він пропускав хоча б один гол, і так сильно затягнулася - але тепер ветеран "Шахтаря" її обнулив, у всіх сенсах.

37-річний воротар перервав серію, яка налічувала 27 матчів з пропущеними голами в матчах основного раунду ЛЧ. До цього востаннє Пятов не пропускав в домашньому матчі 1/8 фіналу проти «Баварії» в сезоні 2014/15. А рекордна серія в основному раунді ЛЧ належить Ігоря Акінфєєва - 39 матчів.

Сухий матч проти "Інтера" не став легкою прогулянкою для воротаря. Кілька небезпечних епізодів П'ятов "розрядив" по ходу матчу, а в кінцівці врятував нічию для гірників, двічі за хвилину зробивши ефектні сейви. Внесок голкіпера в результат поєдинку зазначив Сімоне Індзагі, тренер гостей.

- Було створено дуже багато небезпечних моментів, особливо з нашого боку. Але я хочу відзначити воротаря команди суперників, він зіграв на дуже високому рівні. Але і вся команда «Шахтаря» виглядала дуже здорово, - заявив італієць.

Раніше повідомлялося, що Роберто Де Дзербі після матчу не став виділяти одного лише Андрія Пятова, помітивши, що фантастичний матч зіграла вся команда.