Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Головна сенсація Ліги чемпіонів: Вернидуб з "Шерифом" обіграв "Реал" в Мадриді

Головна сенсація Ліги чемпіонів: Вернидуб з
Фото: Павло ДАЦКОВСКІЙ.

Тепер " Шахтар " може спати трохи спокійніше. У першому турі Ліги чемпіонів гірники програли не аутсайдерів-дебютанту турніру, а прихованого лідера. По крайней мере, після другого туру команда, яку очолює Юрій Вернидуб, впевнено очолила групу, обігравши "Реал" в Мадриді 1: 2.

Маючи справу з зухвалим новачком, королівський клуб, навіть будучи писаним фаворитом зустрічі, зобов'язаний був насторожитися після виграшу молдаван у "Шахтаря". Але на жаль для "вершкових", вони теж програли - причому, на відміну від підопічних Де Дзербі, при своїх здивованих вболівальників. «Шериф» на "Сантьяго Бернабеу" зробив результат за рахунок класичного «шансу Андердог», як боксер, що сподівається за допомогою одного-двох ударів нокаутувати перевершує в майстерності суперника. Команда Вернидуба впевнено трималася позаду, голкіпер був бездоганний, контратаки - осмисленими. Не було ні паніки, ні зайвої грубості.

Молдавський клуб відкрив рахунок в середині першого тайму. Легіонер "" Шериф хшібоев став лише другим представником Узбекистану після Максима Шацьких, який забивав у Лізі чемпіонів.

«Реал» зміг відігратися лише в другому таймі. З пенальті, який здається досить спірним (втім, одна спірна перемога, над "Інтером", у королівського клубу в цьому розіграші вже є), відзначився Бензема. І міг, звичайно, відрізнятися ще. Але до кінця другого тайму протримався рахунок 1: 1, а на 90-й хвилині Тілль вколотив м'яч у дев'ятку воріт "Реала" в контратаці.

Таким чином, у "Шерифа" 6 очок і два матчі з "Інтером" попереду. "Реал" з трьома очками - на другому місці, а зіграли на "Олімпійському" внічию "Шахтар" і "Інтер" мають по одному очку.