Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Шахтар і Інтер не змогли розчаклувати "прокляття 0:0"

Шахтар і Інтер не змогли розчаклувати
Фото: Павло ДАЦКОВСЬКИЙ

У Києві в матчі Ліги чемпіонів 28 вересня донецький "Шахтар" і "Інтер" видали завзятий і рівний матч, але жодного гола забити так і не змогли. Господарі трохи більше володіли м'ячем і не тушувалися, італійці були гостріші - перекладина в першому таймі і два сейви Пятова ближче до фінального свистка. Але на табло нулі, і обидва клуби поки "пішли на дно" групи, заробивши одне очку в двох іграх кожен. А за різницею м'ячів у "Інтера" справи краще, тому "Шахтар" замикає турнірну таблицю.

Господарям довелося перебудовуватися вже під кінець першої 10-хвилинки. На жаль, нападник «Шахтаря» Лассіна Траоре отримав ушкодження. На 9-й хвилині захисник «Інтера» Дензел Думфріс після єдиноборства впав на ногу гірникові. Здавалося, дрібниця, але нападник не зміг самостійно покинути поле, його відвезли на медичній машині, а замість нього на 11-й хвилині на поле вийшов Тете.

Перший гольовий момент трапився на 15-й хвилині, коли Барелла, змістившись з лівого флангу до центру, запустив в поперечину воріт Пятова метрів з двадцяти. Гірники довго не змусили себе чекати і вже через чотири хвилини організували небезпеку біля воріт "Інтера". Соломон відпасував на Патріка в район 11-ти метрів, але його удар заблокували захисники, а після добивання від Тете м'яч пройшов поруч зі штангою.

Далі трохи гостріше діяли італійці, а й українці в оборону не осідали, досить добре граючи на контратаках. А ось вже на старті другої половини "гірники" створили найреальніший шанс для гола в цьому матчі. На 49-й хвилині Додо прорвався флангом, увійшов у штрафну і прострілив на лінію воротарської на Педріньо. Бразилець вже пробивав у порожні ворота, але в останню секунду Шкріньяр в підкаті удар заблокував і перевів м'яч на кутовий.

[Sun_gallery_632607]

Взагалі після перерви гірники придавили італійців і виглядали гостріше. Але активності вистачило хвилин на 25 другого тайму, потім - позначився активний пресинг - господарі втомилися і гра сповільнилася, стала зовсім рівною. І тут підступні італійці, які вочевидь чекали і ловили який-небудь шанс (вже було ясно, що гра до гола) мало не досягли успіху в цьому. Протягом однієї хвилини врятував свою команду Пятов. Спершу на 86-й хвилині ветеран в стрибку перевів обвідний удар від Корреа на кутовий, витягнувши м'яч з-під самої штанги. А після подачі зі стандарту також витягнув удар головою в нижній кут від де Врея. У підсумку нульова нічия, яка продовжила суху серію між командами, яка почалася ще в торішній ЛЧ - тоді також на груповому етапі донеччани з "Інтером" двічі зіграли з рахунком 0: 0.