Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 квiтня
Завантажити ще

Олександр Усик прийшов на дуель поглядів з Джошуа в образі Джокера

Олександр Усик прийшов на дуель поглядів з Джошуа в образі Джокера
Фото: Getty Images

У Лондоні напередодні чемпіонського бою вперше зустрілися віч-на-віч Ентоні Джошуа і Олександр Усик. Суперники, які вийдуть в ринг 25 вересня, за два дні до цього провели пресконференцію і першу дуель поглядів.

Це була пресконференція джентльменів, без хуліганських витівок і трештока. Незважаючи на те, що українець прийшов на неї в костюмі Джокера, Усик ніяких комічних прийомів не використав, з серйозним виглядом постійно щось записував і відповідав на питання виключно українською. Джошуа і зовсім зізнався в глибокій повазі до українського боксу.

- Мені дуже подобається український стиль і українці. Володимир Кличко - феноменальний чемпіон, я дуже поважаю його за те, що він запросив мене у свій тренувальний табір (Джошуа був свого часу спаринг-партнером Кличка-молодшого, - прим.авт.). Мені подобається Папаченко (Анатолій Ломаченко, батько Василя Ломаченка, - прим.авт.), він теж феноменальна людина. Він залишається поза камерами, але він дуже досвідчений. Він дійсно любить бокс. Я теж дуже люблю бокс, мені подобається все, що роблять мої опоненти, - сказав Джошуа.

Олександр Усик проти Ентоні Джошуа - перша дуель поглядів. Фото: Getty Images

Олександр Усик проти Ентоні Джошуа - перша дуель поглядів. Фото: Getty Images

Василь Ломаченко, до речі, теж прилетів до Лондона і буде підтримувати Усика (в якості вболівальника або помічника в кутку - поки неясно). Боксери зустрілися перед пресконференцією і обнялися.

Чому Усик одягнувся, як Джокер?

При підготовці і в промо-кампанії перед боєм з Джошуа українець вже не перший раз використовує відсилання до атмосфери навколо його попереднього поєдинку в супертяжах з Дереком Чісорою, який для Усика виявився переможним. Образ Джокера придумав Олександру суперник, а не він сам. Команда Чісори випустила постер, де протиставляла добро злу - супергероєм-Бетменом, зрозуміло, був зображений Дерек, а Усика розфарбували в негідника-Джокера (пік популярності героя після чергового кінорімейка в той момент ще не пройшов).

Олександру ця ідея так сподобалася, що пару місяців тому боксер обзавівся власним графічним токеном NFT, де фотографія Усика перетворюється в зображення Джокера. І тепер, здається, український спортсмен вирішив продовжити тему.

Ще одним відсиланням до бою з Чісорою стало те, що Усик в ролику перед поєдинком звернувся до Джошуа, з натяком назвавши того суперзіркою. Минулого разу зіркою самого Усика намагався назвати Дерек, але той відмовився від цього титулу, заявивши, що "зірки падають, а він - ні".

Олександр Усик вирядився Джокером, але грим використовувати не став. Фото: Getty Images

Олександр Усик вирядився Джокером, але грим використовувати не став. Фото: Getty Images

Поєдинок Джошуа - Усик відбудеться 25 вересня в Лондоні на футбольному стадіоні "Тоттенхема". У контракті на бій прописана опція реваншу. На кону будуть стояти чемпіонські титули WBA, WBO, IBF і IBO, якими володіє британський боксер. Пресконференція намічена на 23 вересня, офіційне зважування - 24 вересня.

Усик в останньому поєдинку переміг Дерека Чісору і захистив звання обов'язкового претендента на пояс WBO в хевівейтї. Олександр виграв всі свої 18 боїв в кар'єрі, два з них він провів у суперважкій вазі. На рахунку 31-річного Джошуа 24 перемоги (22 - нокаутом) в професіоналах при одній поразці. В останньому бої в грудні минулого року він нокаутував болгарина Кубрата Пулєва.