Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Тренер "Шахтаря" відмовився приймати моральний урок від Луческу, який тисне на суддів

Тренер
Фото: ФК Шахтар

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі прокоментував перемогу над «Динамо» (3: 0) в матчі за Суперкубок України, в результаті чого гірники підняли над головою перший за рік трофей.

- Дуже-дуже радий сьогодні. Особливо радий за команду, тому що в минулому сезоні нічого не виграли. Але навіть після перемоги ми повинні бути голодними. Ми сьогодні виграли і грали в дуже хороший футбол.

- Було враження, ніби «Шахтар» грав у фіналі єврокубка, судячи з настрою.

- У футбол, звичайно, можна грати ногами, але, по-перше, ми граємо з розумом і серцем. Не існує великої команди без серця. Думаю, мої хлопці повинні більше вірити в себе, що вони дуже сильні. Вони молоді. У них в минулому сезоні не дуже добре вийшло. Але вони всі сильні футболісти.

- Матвієнко розбив голову на старті матчу і дограв до кінця. Це теж характеризує його персональні якості, настрій команди?

- Матвієнко - грандіозний футболіст. Я хочу бачити його завжди таким, як сьогодні ввечері. Його ігрові якості, його рівень дуже високий, особливо його характер. Коли жартував з ним, сказав, що наступного разу я буду ламати йому голову.

Де Дзербі не вважає свою команду після перемоги в Суперкубку фаворитом в матчі УПЛ проти "Динамо" 3 жовтня.

- «Динамо» - дуже сильна команда. Вони - чемпіони минулого сезону. У них є тренер, який виграв дуже багато трофеїв. Їх тренер - майстер. Вони купили нових хороших футболістів. Тому вони фаворити. «Динамо» три рази поспіль завойовувало Суперкубок. Команда, яка виграла минулий чемпіонат з 11-очковим відривом від «Шахтаря». Команда, у якій є Луческу. Як тренер він, напевно, виграв більше всіх в Україні. Для нас, молодих тренерів, Луческу - це майстер.

- Мірча Луческу сказав, що сьогодні з боку лавки «Шахтаря» не було поваги по відношенню до «Динамо»...

- Я поважаю всіх. Але якщо Луческу каже, що у нас не було поваги, тоді як він сам в кожному матчі додає тиску на арбітрів, то такі моральні уроки я не приймаю, - підсумував Де Дзербі.

Раніше тренер "Шахтаря" пояснив фіаско в Лізі чемпіонів - стартову поразку від "Шерифа" - відсутністю везіння.