Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Як Україні завоювати на Олімпіаді в Парижі-2024 медалей не менше, аніж в Токіо-2020?

Як Україні завоювати на Олімпіаді в Парижі-2024 медалей не менше, аніж в Токіо-2020?
Фото: кадр з відео

Олімпійські ігри - це не тільки про золоті та щасливі моменти: жодні змагання не обходяться без миттєвостей болю і розчарування. Побудьте в шкурі наших стрільців Сергія Куліша та Павла Коростильова. Відчуйте момент, коли медаль вже, здавалося б, на шиї, але раптом вона вислизає з-за перенапруження і психологічного стресу Ігор, які проходять раз на чотири роки. Це ми забули, а їм з цим жити...

Згадайте сльози Марини Кігіпко, яка могла поборотися за медаль в стрибках з жердиною (стала п'ятою), але на трибунах у неї не було ніякої підтримки, її багаторічного тренера не включили до складу делегації, і в Токіо вона залишилася абсолютна одна.

Згадайте як не стримала емоцій Анна Рижикова, що стала п'ятою в забігу на 400 метрів з бар'єрами, якій доводиться самій шукати кошти для відновлення...

Лучниця Вероніка Марченко нарікала на що, в штабі збірної обов'язково повинні бути психологи, а бадмінтоніст Артем Почтарев буквально кричав привселюдно, що українські спортсмени переносять божевільні навантаження, а після важких травм стають непотрібними державі і самі шукають кошти для реабілітації.

Фото: кадр з відео.

Фото: кадр з відео.

Як Україні завоювати медалі на Олімпіаді в Парижі-2024. Фото: кадр з відео.

У Токіо-2020 за інші країни виступали 17 українських спортсменів, і десять (!!!) з них принесли медалі (Грузії, Азербайджану, Молдові, Росії), в тому числі і золоту Ізраїлю - браво гімнастові Артему долгопятов.

Після резонансних ситуацій/провокацій з Ярославою Магучіх, Мартою Федіної, Жаном Беленюк, Станіславом Горуна є побоювання, що відтік спортсменів з України може продовжитися, якщо ультраправі політики і націоналісти продовжать "пригнічувати" і "душити" українських героїв, які йшли до цього не один рік, а хтось навіть не одне десятиліття.

Щоб уникнути цього, держава навпаки має підтримувати спортсменів. І не тільки тих, хто зійшов на п'єдестал. Україна з Токіо привезла 19 медалей, а ще було вісім (!) Четвертих місць, шість - п'яте місць, і шість - шосте. Це дуже близько до медалей.

Так чому б державі (тим більше в керівництві Міністерства молоді і спорту знаходяться колишні спортсмени) не нагородити матеріально тих, хто був близький до медалей? Це всього лише 23 спортсмена, включно з командою шпажистів і 15-річному Олексієм Середою, який двічі став шостим в стрибках у воду.

Золотих медалей ми все одно не добрали. Дві золоті медалі - це 250 тисяч доларів. Чому б умовно не розділені цю суму на 23 спортсменів? Округлимо навіть по 10 тисяч доларів на людину. Вони заслужили такий бонус!

Проявивши повагу до спортсменів таким нехитрим чином, вони потім віддячать. Медалями. Для своєї країни. І патріотизмом. І, можливо, навіть загальних фотографій з країною-агресором стане менше, хоча це вже інша тема.

Як Україні завоювати медалі на Олімпіаді в Парижі-2024 Фото: кадр з відео