Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олена Зеленська презентувала платформу здорового харчування: Наша мета – змінити харчові звички українців

Олена Зеленська презентувала платформу здорового харчування: Наша мета – змінити харчові звички українців
Фото: кадр з youtube.com/watch?v=8u0Um1s9EWk

Портал про здорове харчування створено внаслідок підписаного раніше меморандуму ЮНІСЕФ та Міністерства освіти і науки України. Ще однією метою співпраці сторін є розробка концепції та стратегії щодо культури харчування загалом, повідомила під час онлайн-презентації перша леді України Олена Зеленська.

– Ми йшли до цього багато місяців, багато роботи було виконано. Головна думка нашої команди та порталу – знати, що ми їмо… Все починалося як наше бажання змінити меню у школах, потім зрозуміли, що проблема стоїть загалом у сім'ях. Майже половина батьків не знають, що харчування безпосередньо впливає на якість навчання у школі, – наголосила Олена Зеленська.

За її словами, мета команди – не просто змінити меню у шкільних їдальнях. Планується змінити харчові звички у сім'ях.

- Ми розуміємо, що не можна змінити свої звички за день чи навіть рік. Портал стане інструментом у цьому. І там є безліч ефективної та корисної інформації. Про всі риси корисного харчування. Для вчителів, бізнесу, учнів, – наголосила перша леді України.

Портал «Знаїмо» знаходиться за адресою znaimo.gov.ua та є частиною реформи системи шкільного харчування, яка проходить в Україні з ініціативи та під патронатом першої леді Олени Зеленської.

Нове шкільне меню поступово вводиться до їдалень з 1 вересня. З Нового року 2022-го на нього мають перейти абсолютно всі їдальні країни. Меню складається з 160 страв, які будуть використовуватись залежно від кратності харчування для кожного навчального закладу. Воно містить як традиційні українські страви, так і популярні страви різних кухонь світу. Вперше було включено безглютенові позиції, збільшено кількість фруктів та м'яса у раціоні. Меню розроблялося в межах норм, рекомендованих спеціалістами МОЗ, та відповідають політиці World Health Organization Ukraine.