14 серпня
Завантажити ще

Зеленський підтвердив нічну дронову атаку на російські військові аеродроми

Зеленський підтвердив нічну дронову атаку на російські військові аеродроми
Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський підтвердив нічну дронову атаку на чотири російські військові аеродроми. У своєму традиційному вечірньому відеозверненні президент заявив, що “українські дрони працюють саме так, як потрібно”.

- Позитивна була сьогодні доповідь також керівника Служби безпеки України. Хочу зараз подякувати всім нашим воїнам СБУ, а також воїнам Сил оборони України, ГУР та всіх структур, які залучаються. Дякую за влучні, вчасні й результативні удари по російських аеродромах. Наші, українські, дрони працюють саме так, як потрібно. Але є речі, яких лише дронами не зробиш. На жаль. Потрібна інша зброя – ракетна зброя. І ми продовжуємо працювати з нашими партнерами щодо далекобійних рішень для України, бо це далекоглядні рішення заради нашої перемоги, — сказав він.

За словами Зеленського, “що більш сміливі рішення партнерів, то менше може зробити Путін”. 

- І сьогодні провів відповідну нараду з МЗС, Міністерством оборони, з нашим Офісом, РНБО. Підготували алгоритм наших дій, щоб досягти сильних рішень наших партнерів. Переможних рішень, — додав президент.

  • Уранці 14 серпня російські телеграм-канали повідомили про вибухи на аеродромі “Саваслейка” у Нижньогородській області, звідки злітають МіГ — носії ракет “Кинджал”. Міноборони Росії заявило про відбиття атаки з використанням рекордних 117 безпілотників. Удень українські ЗМІ повідомили з посиланням на свої джерела, що були атаковані чотири військові аеродроми в Росії. Це була найбільша дронова атака на військові аеродроми Росії з початку війни.
  • 28 липня президент Фінляндії Александар Стубб прокоментував дронову атаку по аеродрому "Оленья" неподалік кордону його країни.