11 серпня
Завантажити ще

Білорусь стягує свої війська до кордону з Україною за наказом Лукашенка

Білорусь стягує свої війська до кордону з Україною за наказом Лукашенка
Фото: REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко наказ посилити угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках поблизу кордону з Україною. Про це заявив міністр оборони країни Віктор Хренін, повідомляє "Белта".

"Президентом віддано вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках. Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, у тому числі реактивні системи "Полонез" та комплекси "Іскандер", отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони, – заявив білоруський міністр оборони.

Напередодні Олександр Лукашенко заявив, що Україна нібито порушила повітряний простір Білорусі. Він стверджував, що нібито білоруська система ППО збила кілька українських дронів. За його даними, зафіксовано близько 10 БПЛА. Тоді президент Білорусі пообіцяв, що "будь-які провокації не залишаться без відповіді".

  • 13 липня глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що напруженість на кордоні з Україною нібито ліквідована. Тому він наказав відвести війська.
  • 10 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше прокоментував бої у Курській області Росії. За його словами, українським військам уже вдалося просунутися на 30-35 кілометрів від кордону.
  • Оглядач Коротко разом із військовими експертами розбирався, чи є зараз загроза нашій країні з боку Білорусі.