Завантажити ще

Україна, Франція та США закликали своїх громадян покинути Ліван

Україна, Франція та США закликали своїх громадян покинути Ліван
Фото: REUTERS

Ситуація між Ізраїлем та Ліваном "стрімко розвивається" і може зазнати ескалації "без попередження". Наразі вже ряд країні, серед яких Україна, США, Велика Британія, Франція, Німеччина та низка інших держав випустили нові рекомендації для подорожей, що містять заклик не відвідувати Ліван. Про це повідомляє The Guardian та МЗС України.

В українському відомстві закликали своїх громадян утриматися від поїздок до Лівану та надали рекомендації тим, хто перебуває на території цієї країни. МЗС рекомендує українцям у Лівані:

  • уникати місць масового скупчення людей;
  • не брати участі у демонстраціях;
  • неухильно додержуватися заходів безпеки та правил перебування іноземних громадян у країні;
  • виконувати законні вимоги правоохоронців;
  • відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації;
  • завжди мати з собою документи, які посвідчують особу.

Також дипломатичне відомство рекомендує тим, хто перебуває в Лівані, утриматися від поїздок до низки небезпечних територій.

У міністерстві закордонних справ Сполученого Королівства своєю чергою заявили, що ситуація щодо війни між Ізраїлем та Ліваном "стрімко розвивається" і може зазнати ескалації "без попередження". У відомстві просять британських підданих не сподіватися на те, що у випадку надзвичайної ситуації їх вдасться швидко евакуювати.

У посольстві США у Бейруті закликали американців розробити "кризовий план дій" та подбати про свою безпеку "до того, як криза розпочнеться".

  • 28 липня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив Ізраїлю вторгненням з боку Туреччини. На заяву турецького лідера вже відреагував міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац. Він порівняв Ердогана з Саддамом Хусейном. 
  • 27 липня по футбольному полю на Голанських висотах (територія Ізраїлю ) було завдано ракетного удару. Він припав на район Мадждаль-Шамс, це територія, де проживає громада друзів (релігійна спільнота. - Ред.). Наразі підтверджено загибель 12 осіб, це діти та підлітки.