Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Подоляк заявив, що вбитий в Іспанії російський пілот Кузьмінов користувався "планом захисту"

Подоляк заявив, що вбитий в Іспанії російський пілот Кузьмінов користувався
Фото: t.me/DIUkraine

Російський пілот Максим Кузьмінов, тіло якого знайшли в Іспанії,  користувався "планом захисту". Про це радник глави офісу президента України Михайло Подоляк повідомив в інтерв'ю іспанській газеті El Mundo. 

-  Можу сказати дві речі: якщо пілот, який користується планом захисту, змушений уникати контактів, змінювати своє життя, щоб залишитися в живих, і це все одно з ним відбувається, Іспанія повинна провести розслідування, - зазначив Подоляк.

Він додав, що завдяки поглибленому розслідуванню Іспанія «має продемонструвати, хто має заплатити за цей злочин».

За словами Подоляка, в Іспанії є "російська мафія". Він наголосив, що "наша військова розвідка мала б прокоментувати це краще".

  • Максим Кузьмінов влітку 2023 року викрав гелікоптер Мі-8 та перелетів до України, де отримав винагороду 500 тисяч доларів. Двох членів екіпажу, які перебували у гелікоптері разом із Кузьміновим, ліквідували. Гелікоптер передали українським захисникам. 
  • Тіло Кузьмінова знайшли в Іспанії 19 лютого. Спочатку про це повідомили іспанські та російські пропагандистські медіа, а згодом смерть Кузьмінова у коментарі "Суспільному" підтвердив речник ГУР Андрій Юсов. 
  • За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексія Данілова, Кузьмінов не погодився на пропозицію України залишитися в нашій країні. Данілов впевнений, що в Україні він був би захищений.