Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Данілов розповів, що вбитий в Іспанії Кузьмінов відмовився залишитись в Україні

Данілов розповів, що вбитий в Іспанії Кузьмінов відмовився залишитись в Україні

Російський пілот Максим Кузьмінов, який перегнав до України Мі-8, не погодився на пропозицію України залишитися в нашій країні. В Україні чоловік був би захищений, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов в інтерв'ю "УП".

- Пропозиція нашої країни полягала в тому, щоб він лишався в Україні. Він точно б тут був би захищений. І я не думаю, що вони так тут могли б бешкетувати, як це відбулося в Іспанії, - сказав Данілов.

Він також наголосив на важливості дочекатися офіційних висновків іспанської сторони стосовно ситуації. Секретар РНБО додав, що людям, які мають відношення "до тих чи інших подій", слід зберігати пильність і вони "мали б дбати про ситуацію".

  • Максим Кузьмінов влітку 2023 року викрав гелікоптер Мі-8 та перелетів до України, де отримав винагороду 500 тисяч доларів. Двох членів екіпажу, які перебували у вертольоті разом з Кузьміновим, ліквідували. Гелікоптер передали українським захисникам. 
  • 19 лютого в іспанських ЗМІ почала з'являтись інформація про те, що ще 13 лютого в муніципалітеті Вільяхойоса було знайдено тіло чоловіка. Проєкт Eureka News повідомив, що загиблий – Максим Кузьмінов. Цю інформацію в той же день підтвердив представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов.