Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зеленський запросив Байдена і Трампа в Україну

Зеленський запросив Байдена і Трампа в Україну
Фото: Fox News

Президент України Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена та лідера республіканської партії Дональда Трампа відвідати Україну, щоб вони "могли побачити війну на власні очі". Як розповів український лідер в інтерв’ю FOX News, це може допомогти американським політикам усвідомити, хто розпочав цю війну.

 - Я радий бачити всіх кандидатів і всіх людей, які приймають рішення або можуть підтримати, щоб не бути проти, просто щоб зрозуміти, що означає війна в Україні, – зазначив Зеленський. 

На його думку, візит в Україну допоможе політикам «усвідомити, що відбувається навколо». Він сказав, що Україна була та залишається чудовою країною, однак на війні "це інша картина, інше життя".

- Сполученим Штатам (потрібно) побачити іншу війну в столиці і тут, ближче до лінії фронту, - наголосив Зеленський.

Коли американський журналіст нагадав президенту України про відому цитату Трампа про те, що він «закінчить війну за 24 години», Зеленський відповів, що досі «не може зрозуміти, як» американський політик зможе цього досягти.

- Він не зможе розв'язати цю проблему, цю трагедію зі мною, - сказав Зеленський, додавши що прийме експрезидента на передовій, де він "все пояснить, і він (Трамп) пояснить, що він думає, може, у нього є якісь ідеї". - Я не знаю. 

Відповідаючи на запитання про своє послання до Конгресу, президент України сказав, що вдячний за все, що зробили США.

- Моє повідомлення таке: якщо вони хочуть бути дуже прагматичними, ціна, яку ми просимо зараз підтримати, ця ціна менша, ніж буде в майбутньому… Вони будуть платити набагато більше, набагато більше. Ми просто хочемо жити, щоб вижити. У нас немає альтернативи, - наголосив Зеленський.

Він додав, що конгресмени є «просто людьми зі своїми сім’ями, з дітьми» і що вони «зрозуміють, що ми просто намагаємося врятувати наші будинки з дітьми».