Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Федорів та Кубраков потрапили до списку TIME 100 Next разом із зірками "Ейфорії" та "Бриджертонів"

Федорів та Кубраков потрапили до списку TIME 100 Next разом із зірками
Фото: TIME

Міністр цифрової трансформації Михайло Федорів, міністр інфраструктури Олександр Кубраков та математик Марина Вязовська потрапили до списку 100 Next 2022 журналу TIME, присвяченого новим іменам із різних галузей.

Разом з українськими міністрами та матемаком до списку увійшли міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, співаки Machine Gun Kelly, SZA та FKA TWIGS, зірки серіалів Сідні Свіні (Кессі із «Ейфорії»), Лілі Коллінз («Емілі в Парижі»), Седі Сінк (Макс із «Дивні дива), Симон Ешлі (Кейт із «Бріджертонів» і Олівія із Sex Education), Чон Хо Йон (Кан Се Бьок № 067 у «Грі в кальмара»).

Текст про Михайла Федоріва (категорія Новатори) написала віцепрезидентка Європейської комісії з цифрових технологій Маргрете Вестагер. Вона відмітила його винахідливість та відданість справі. 

- Раніше він допоміг людям побачити, який вигляд має сучасна Україна. Наразі ж він перебуває в центрі протидії російській пропаганді в реальному часі. Росія готова використовувати всі доступні технології для дезінформації. І тому Україна під керівництвом Федорова докладає цілеспрямованих зусиль для боротьби з нею за допомогою соціальних медіа та інформування своїх співгромадян, — написала Маргрете Вестагер.

Олександра Кубракова видання назвало "надійним голосом у соціальних мережах", тому що він оперативно інформував українців про пошкодження аеропортів, доріг, залізниць і мостів. Також TIME відмітив, що з липня міністерство інфраструктури відправило понад 3 мільйони тонн сільськогосподарської продукції з українських портів до країн Африки, Близького Сходу та Азії.

Марину Вязовську відмітили як другу жінку в історії, яка отримала медаль Філдса — найвищу нагороду для математиків.

До TIME 100 Next 2022 увійшли зірки, політики та спортсмени із різних країн. Фото: TIME

До TIME 100 Next 2022 увійшли зірки, політики та спортсмени із різних країн. Фото: TIME