Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Саакашвілі в камері тюремної лікарні зустрівся зі своїм колишнім політичним ворогом та наступником

Саакашвілі в камері тюремної лікарні зустрівся зі своїм колишнім політичним ворогом та наступником
Фото: facebook.com/SaakashviliMikheil

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі анонсував зустріч із чинним президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. За його словами, зустріч може відбутися найближчим часом. Про це 27 грудня Саакашвілі написав у своєму телеграм-каналі.

Саакашвілі повідомив, що провів зустріч із четвертим президентом Георгієм Маргвелашвілі. Він відвідав Саакашвілі в камері тюремної лікарні, і це був "безпрецедентний крок примирення", як назвав те, що відбувається Міхо.

- У мене була справді чудова зустріч із колишнім політичним ворогом та наступником, 4-м президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі, який відвідав мене у камері тюремної лікарні. Така зустріч стала безпрецедентним кроком примирення, надзвичайно незвичайним для нашого регіону. Президент Маргвелашвілі назвав мене «особистим політичним ув'язненим Володимира Путіна», - підкреслив опозиціонер, який перебуває під арештом.

Саакашвілі додав, що на пропозицію Маргвелашвілі проведе зустріч із чинним грузинським президентом.

- Як запропонував Георгій Маргвелашвілі, наступного разу ми двоє зустрінемося з чинним президентом Саломе Зурабішвілі та зазначив, що ця зустріч може відбутися найближчим часом, - додав він.

Раніше Володимир Зеленський розповів, що дзвонив владі Грузії з проханням пустити до Саакашвілі когось із його близьких. Президент України та екс-президент Грузії підтримують контакт.

Екс-президент Грузії, нині громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії морем у вантажному контейнері 29 вересня (Україну він також залишив в обхід закону, за що покарали прикордонників за результатами службового розслідування). 1 жовтня його було затримано у Тбілісі, після чого поміщено у в'язницю у місті Руставі, де оголосив голодування. 8 листопада його без погодження з родичами та адвокатами перевели з в'язниці у місті Руставі до тюремної лікарні у Тбілісі (район Глдані).

Згодом, 20 листопада його було переведено у військовий шпиталь у Горі та погодився припинити голодування. У політика діагностовано посттравматичний синдром. Нове кохання Міхо, український депутат Ліза Ясько 20 грудня заявила, що стан здоров'я Саакашвілі, як і раніше, викликає побоювання.

У Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Своє затримання він вважає незаконним, а звинувачення на його адресу за будь-яким із проваджень - сфальсифікованими.