Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

В Мінську пояснили, чому заблокували "Комсомольскую правду в Беларуси", а редакція пообіцяла виправити порушення

В Мінську пояснили, чому заблокували
Фото: marketing.by

Редакція сайту "Комсомольска правда" в Білорусі" зробила заяву після того, як влада країни заблокувала доступ до їх порталу. Видання стверджує, що ніяких повідомлень про введения проти сайту обмежень редакція не отримувала, але готова усунути пред'явлені органами влади порушення.

- Редакція «Комсомольської правди» в Білорусії »продовжує розбиратися в ситуації, що склалася навколо сайту kp.by. Відзначимо, що на даний момент редакція не отримала офіційного повідомлення про обмеження доступу до ресурсу. При цьому ми готові усунути порушення, виявлені в нашій публікації державними органами. Наша редакція діє в руслі збалансованої інформаційної політики, максимально враховуючи весь тематичний спектр інформаційного поля Білорусі, - зазначено в заяві, опублікованій в телеграм-каналі " KP.BY ".

Як зазначено в повідомленні, журналісти видання ніколи не мали на меті створення в суспільстві напруги, а прагнули донести до читача максимально повну інформацію. В редакції шкодують, що їх діяльність призвела до появи тексту, який викликав у влади негативну оцінку.

- Журналісти «КП» завжди працювали для того, щоб доносити максимально повну інформацію до своїх читачів, намагаючись бути при цьому першими серед колег. Такі реалії журналістської роботи. Нам шкода, що цей принцип роботи привів до появи тексту, який викликав негативну оцінку. І особливо хочемо підкреслити: в редакційній політиці «Комсомольської правди» в Білорусії »немає мети створювати напругу в суспільстві. Цю мету жоден зі співробітників видання ніколи не переслідував і не переслідує, - зазначено в заяві.

Також в редакції білоруського сайту принесли свої співчуття родині загиблого співробітника органів охорони держбезпеки, який був застрелений під час робочої операції.

- Тим більше, коли мова йде про трагедію, що призвела до загибелі людей. Тим паче складно підібрати вірні слова співчуття, коли співробітник органів охорони державної безпеки не повернувся з роботи в сім'ю, до дитини...
Редакція приносить свої щирі співчуття, - підкреслили в редакції сайту.

Про те, що доступ до сайту "Комсомольская правда" в Білорусі" заблокований стало відомо 29 вересня. Інтернет-провайдер "Білтелеком" заявив, що таке рішення було прийнято на підставі рішення Міністерства інформації Республіки Білорусь, прийнятого відповідно до закону "Про засоби масової інформації". Місцеві ЗМІ припустили, що доступ до сайту могли заблокувати через опублікований матеріал про Андрія Зельцера, який застрелив співробітника КДБ і був убитий вогнем у відповідь.