Укрзалізниця у День подяки запустила у перший рейс унікальний потяг-кухню Food Train. Потяг слідуватиме за маршрутом з Києва до Харкова та Ізюму. Про це повідомляє пресслужба УЗ.
- Не випадково Food Train відправляється у свій перший рейс у День подяки. Сьогодні ми висловлюємо подяку нашим захисникам та тим, хто щодня рятує. Це лікарі, поліцейські, працівники ДСНС - саме їм направлено наш потяг зі святковою їжею, — йдеться у повідомленні.
У потягуі готуватимуть запечену індичку, гарбузовий пиріг, картоплю. Приготовлені страви з Food Train також будуть передані жителям міст, які потребують забезпечення їжею, волонтерами Save Ukraine
Потяг складається із шести вагонів, кожен виконує свою функцію, починаючи від генераторного вагона до багажного з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train здатний виробляти близько 10 000 порцій їжі на день в автономному режимі, працюючи 5-7 днів. Готові страви транспортуються у спеціальних термобоксах від потяга-кухні до кінцевих споживачів.
З 15 листопада УЗ запустила жіночі вагони у восьми потягах, вартість квитків не відрізнятиметься від стандартної ціни у звичайних вагонах.