21 листопада
Завантажити ще

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом легендарної страви – курки кордон-блю

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом легендарної страви – курки кордон-блю
Фото: instagram.com/hectorjimenezbravo

Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво давно не публікував нічого за основним профілем своєї діяльності - смачній їжі, віддаючи перевагу постам про справи амурні. Але ось знаменитий шеф повернувся – і одразу з кулінарним хітом, запропонувавши українцям спробувати свої сили у приготуванні курки кордон блю. Рецепт з інгредієнтами зірковий кухар опублікував 19 лютого в Інстаграм.

- Це легендарна страва, а ще й така смачна, що можна просто знепритомніти, - відрекламував Ектор свій рецепт.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Сухий часник
  • Суха цибуля
  • Сіль
  • Перець
  • Шинка слайсами – 150 гр
  • Сир слайс - 150 гр.

Для панування:

  • Борошно
  • Яйця
  • панірувальні сухарі

Для соусу:

  • Борошно - 50 гр
  • масло вершкове – 50 гр
  • Часник – 2 зубчики
  • молоко – 500 мл
  • Діжонська гірчиця – 50 гр
  • Перець чорний, сіль
  • Пармезан – 70 грн.

Готуємо:

Насправді все просто – головне нікуди не поспішати, а робити з коханням.

  1. Всі спеції змішуємо та посипаємо куряче філе. Ектор радить філе без антибіотиків (факт того, що сьогодні це велика перевага м'яса – змушує замислитись).
  2. Потім відбиваємо м'ясо, але щоб не дуже тонко, м'ясо має бути соковитим.
  3. Кладемо всередину шинку з сирими шарами, як на відео. Скручуємо рулетики та загортаємо плівкою щільно, щоб тримали форму.
  4. Ставимо його в холодильник на 30 хвилин відпочивати та приймати форму.
  5. За цей час нагріваємо масло та готуємо все для панування. Окремо борошно, сухарі та яйця.
  6. Дістаємо м'ясо, пануємо його – борошно-яйце-сухарі – і смажимо у гарячому маслі до золотого кольору. Знімаємо кордон блю та даємо їм полежати, відпочити.
  7. А тепер готуємо соус: беремо сотейник, розтоплюємо там масло, далі смажимо дрібно порізаний часник, але не довго. Додаємо борошно, смажимо його в олії, легкий золотий колір. Потім робимо менше вогонь та вводимо молоко. Добре перемішуйте віночком, щоб не було грудок, поки не загусне. Сіль, перець, пармезан – перемішуємо та готове. Подавайте кордон блю під соусом і нехай буде смачно!
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Раніше Володимир Ярославський навчив українців готувати буженину з індички, розповів, як правильно смажити лосося та дав рецепт київського шпигуна – сосиски у тісті. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.