Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський радить здивувати свою половинку на День Валентина власноруч приготованим десертом - брауні "Чорний ліс". Рецептом відомий кухар поділився 12 лютого в Інстаграм, давши розкладку на десять порцій "досить великих" брауні.
Напередодні всіх закоханих хочу допомогти вам порадувати свою другу половинку. Піддивився і приготував для вас із любов'ю. Брауні "Чорний Ліс", та ще й без борошна! – зазначив Ярославський.
Інгредієнти:
Печиво брауні:
150г чорного шоколаду
75г молочного шоколаду
100г вершкового масла
40-45г какао
3 середні яйця
195г цукру
4г солі.
Начинка:
300г замороженої вишні
45г цукру
8г кукурудзяного крохмалю
5-10г соку лимона або апельсину
Для вершків:
200г вершків
30г цукру або пудри
цедра апельсина чи лимона.
Готуємо:
Печиво
На водяній бані розтоплюємо шоколад разом із вершковим маслом. Як тільки масло розтане знімаємо з плити, додаємо какао та перемішуємо.
Окремо збиваємо яйця разом із цукром у стійку піну і додаємо їх у 3 прийоми в ледь теплій шоколадній суміші.
Солимо і ставимо у холодне місце, щоб маса затверділа, бо суміш ще дуже рідка.
Коли суміш охолоне та стане тягучою, викладаємо її на пергамент за допомогою ложки. Вийшло 20 майбутніх печінок (але тут можливі варіанти – може вийти і більше). Не хвилюйтесь за форму – все вирівнюється.
Ставимо в добре розігріту духовку до 220 градусів на 6 хвилин, максимум 7. Можна використовувати лише верхнє нагрівання. Додавати час не варто! Але будьте впевнені у правильній температурі!
Ще гаряче печиво трохи формуємо кільцем по колу, щоб воно було красивим та рівним і залишаємо його охолонути.
Розморожену вишню викладаємо на сковороду та вмикаємо середній вогонь. Потім додаємо змішаний цукор з крохмалем і постійно помішуючи, доводимо до кипіння і тримаємо ще 1 хвилину. Після чого відставляємо охолонути, накривши плівкою, щоб вишні не підсохли.
Збиваємо вершки: добре охолоджені вершки збиваємо у стійку піну разом із цукром або цукровою пудрою та цедрою для додаткового аромату.
Збираємо печиво
На нижній бік охолодженого печива за допомогою кондитерського мішка по колу випускаю збиті вершки. А в середину викладаємо вишню та накриваємо все іншим печивом.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies