18 травня
Завантажити ще

Володимир Ярославський поділився рецептом рагу з індички у вині: можна з пастою, можна – без

Володимир Ярославський поділився рецептом рагу з індички у вині: можна з пастою, можна – без
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів про секрети приготування рагу з індички. Замість індички може бути і курка, рагу можна використовувати і як основне блюдо, і для пасти (плюс виходить вишуканий соус) – все це просто та смачно. Про це Ярославський написав 20 січня в Інстаграм.

Інгредієнти на 3 великі або 4 нормальні порції:

  • 500г стегно індички б/кості
  • 2шт цибулі ріпчастої
  • 2-3 зубчики часнику
  • 40г рослинної олії
  • 30г білого вина
  • 3-5 гілочок свіжого чебрецю
  • Суху пасту беремо приблизно 100-120г на особу.

Готуємо індичку

  • Знімаємо шкіру і ріжу на невеликі шматочки, обсмажую дрібно-дрібно нарізану цибулю, в кінці смаження додаю часник, стежимо щоб цибуля була добре обсмажена - важливо, тому що потім вона повинна повністю розтушувати.
  • Додаємо в готову цибулю індичку, обсмажуємо її, додаємо білого сухого вина, даємо йому випаруватися 1-2 хвилини і додаємо трохи води та чебрець.
  • Стомлюємо все під кришкою 1.5 години на дуже повільному вогні – до неймовірної м'якості м'яса.
  • Сіль та перець додаємо в середині приготування. В кінці потрібно ще скуштувати сіль і при необхідності додати до смаку.

- Рагу готове. До речі, можна брати і курку, – зауважив шеф-кухар.

Готуємо макарони із соусом

  • Важливо брати саму «шорстку» (шорстку) пасту - показник якості борошна, виробу і того як буде вбиратися і триматися соус
  • окремо відварюємо макарони (пасту – час варіння зазвичай написано на пачці)
  • Для пасти в готове рагу з індичкою додамо 75-80г вершкового масла (на 3-4х!) акуратно розпускаємо його, додаємо трохи недоварених черепашок – або будь-яких макаронних виробів, і догасимо ще 2 хвилини в соусі до готовності.
  • Вироби вбирають рідину разом із смаком, соус густіє. При необхідності додайте трохи води від варіння пасти.
  • Коли досягнуто бажаного рівня альденте – перевірка пасти на зубок, вимикаємо вогонь, трьом зверху пармезан.
  • Пательна або каструля вже має бути не на плиті - інакше сир пристане на дно. Добре вимішуємо соус і швидко подаємо!
  • Зверху полити оливковою олією та надходити пудрою з пармезану – буде смачно! Це теж важливо, крупно натертий сир не так тане в роті та соусі.

- Тепер у вас є рагу з індички та класний соус для пасти, - підсумував Володимир Ярославський.

Раніше Володимир Ярославський допоміг розібратися в червоній ікрі, а також публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.