Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Дієтолог розвіяла міф про те, що лимон є найкращим джерелом вітаміну С

Дієтолог розвіяла міф про те, що лимон є найкращим джерелом вітаміну С
Фото: Photo by rawpixel.com form PxHere

Попри загальноприйняту думку, у лимоні не так багато вітаміну С, як прийнято думати. Таку думку на своїй сторінці у Фейсбуці висловила дієтолог Світлана Фус.

- Зазвичай нам достатньо 1-2 дольки лимона в чай. А в одній часточці лише 3-4% денної норми аскорбінової кислоти. Крім того, значна частина вітаміну руйнується у гарячому чаї. Тому лимон, насамперед хороша смакова добавка. Орієнтуватися на вживання лише лимона як джерела вітаміну С у зимовий період не слід, - зазначила Фус.

Вона додала, що багато людей люблять апельсини, мандарини та інші цитрусові. Які також «смачні, соковиті, освіжаючі та гарне джерело вітаміну».

- Давайте порівняємо: середній апельсин (150 г) містить майже денну норму вітаміну С – 70-80 мг, а середній лимон вагою 120 г майже наполовину менший – всього 48 мг. Якщо 1-2 апельсини ми з'їмо запросто і із задоволенням, то з'їсти цілий лимон набагато складніше, - наголосила дієтолог.

Фус рекомендувала вживати різноманітні овочі, фрукти та ягоди – свіжі, заморожені або квашені, відповідно до пори року, щоб постійно підтримувати в організмі достатню концентрацію вітаміну С.

Кількість продуктів, що заповнить потребу організму у цьому важливому вітаміні.

  • 100 г капусти, 1 яблуко, 30 г чорної смородини, 1 помідор;
  • 40 г болгарського перцю;
  • 200 г цвітної капусти (на пару).

Раніше лікар Єврген Комаровський розбирався, що таке вітамін D і чи може він запобігати захворюванню на коронавірус.