Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Володимир Ярославський поділився рецептом апетитного кролика, тушкованого у вині з гірчицею

Володимир Ярославський поділився рецептом апетитного кролика, тушкованого у вині з гірчицею
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився з соцмережами секретами приготування м'якого та соковитого кролика у вині. Ярославський 29 листопада опублікував в інстаграмі:

- Кролик, тушкований у вині з гірчицею. Для кращого результату я вибрав лише ніжки. Ви можете брати й цілого (розрізаного на частини), - уточнив шеф.

Інгредієнти :

  • 4 ніжки кролика (або 1 цілий)
  • 2 великі цибулини
  • 100г вина білого сухого
  • Олія для смаження
  • Сіль, перець, чебрець та розмарин
  • Ложка борошна та вершкового масла
  • 1.5 ст. ложки зернової гірчиці

Готуємо :

Ніжки промили, просушили, обсмажили на олії з обох боків, відклали убік. На тій же сковороді відразу ж обсмажуємо нарізану цибулю. Можна додати олію за необхідності, смажимо, постійно помішуючи.

Коли цибуля добре обсмажилася і пахне на всю квартиру, додаємо біле вино, доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини.

Додаємо кролика, сіль, перець, трави та трохи питної води (або бульйону за бажанням), накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні години 2 - 2 з половиною, залежить від кролика.

Періодично перевертаємо ніжки, щоб вони постійно перебували в соусі з усіх боків. Чим повільніше вогонь – тим краще, чим більше тушкуємо – тим смачніший кролик

Коли м'якоть стала ніжною-ніжною, виймаємо ніжки, зливаємо всю рідину на сито і протираємо всю цибулю.

- Окремо я зробив з борошна та олії соус Ру, ним я трохи згущаю протерту цибулю з бульйоном, додаю гірчицю і пробую на сіль. Доводжу до смаку, як мені подобається. Кладу назад ніжки та ще тушу хвилин 10-15, - розповів персональний секрет Ярославський.

Кухар вважає, що найкраще сервірувати кролика з картопляним пюре. Але можна вибрати свій улюблений гарнір – і також буде порядок. За бажанням можна додавати сметану, гриби, чорнослив – але не все разом.

- А якщо відокремити м'ясо від кісток – чималими цілими шматками – то така суміш може бути використана для приготування будь-якої пасти, і навіть піде в лазанью! – порадив Володимир Ярославський.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Ярославський (@yaroslavskyi_vova)

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося, та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріякі та суперсніданку - панкейку з яблуками.