Осінь - традиційний час збору врожаю гарбуза. Тому багато господинь готують страви з неї. "Пекельний шеф" Алекс Якутов поділився рецептом незвичайної страви з цього плоду. Шеф запропонував здивувати домочадців або гостей, приготувавши з гарбуза стейк. Покроковою інструкцією Якутов поділився з "Новим каналом".
Інгредієнти: гарбуз - 250 грамів, вершки - 250 грамів, страчателла - 250 грамів, рослинне масло - 20 грамів, цибуля - 150 грамів, часник - 50 грамів, морква - 150 грамів, гарбуз - 650 грамів, куркума - 15 грамів, сіль і цукор - за смаком.
Приготування: цибулю, часник і моркву потрібно обсмажити на маслі. Потім додати 650 грамів гарбуза, куркуму, вершки, сіль, перець. Все це протушкувати і збити блендером.
Вирізати 250 грамів гарбуза в формі півмісяця. Посолити, поперчити, обмазати рослинним маслом і поставити в духовку на 10 хвилин, температура - 180 градусів. Після - дістати і ще раз змастити маслом. Викласти на тарілку сир страчателла, зверху - печений гарбуза, а поруч - збитий крем-соус.
У 2020 році в селі Степове Кіровоградської області виростили рекордного розміру гарбуз. У господарстві Валентини Білоколенко величезний плід досяг ваги 55,3 кілограма.