Завантажити ще

Синоптик попередила про сильний штормовий вітер 29 липня

Синоптик попередила про сильний штормовий вітер 29 липня
Фото: facebook.com/tala.didenko

На початку тижня Україну перетинатиме холодний атмосферний фронт. 29 липня передбачається сильний північно-західний вітер, до штормових поривів 15-20 метрів за секунду. Переважно буде сухо, хіба аж ввечері локальні дощі пройдуть на крайній півночі України, на Луганщині та в Приазов'ї. Про це у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

- Атмосферний фронт, про який я згадую - холодний, тому в його тилу пошириться прохолодніше повітря. Отже, в багатьох областях України спека впаде, очікується в західних областях +20+25 градусів, на півночі, у центральних областях та на Харківщині +24+29 градусів. У південній частині та на південному сході ще побуде завтра сильна спека до +30+35 градусів (окрім Одещини, там +28+30 градусів), проте у вівторок навіть в цих регіонах температура повітря знизиться до +27+29 градусів, - йдеться у повідомленні.

За словами синоптика, у Києві в понеділок теж передбачається сильний північно-західний вітер. Повітря у столиці 29 липня очікується +25 градусів.

  • 19 липня в Укргідрометцентрі заявили, що через сильну спеку, яка охопила Східну Європу, в Україні висушуються посіви. Це може призвести до втрати частини зерна.
  • 21 липня визнали найспекотнішим днем ​​за всю історію спостережень на нашій планеті. У цей день середня глобальна температура повітря досягла 17,09 градуса за Цельсієм. Так було побито рекорд середньої добової температури, який тримався з 1940 року.