Завантажити ще

У застосунку "Резерв+" з'явився QR-код, який є аналогом військового квитка

У застосунку
Фото: УНИАН

У вівторок, 18 червня, у застосунку "Резерв+" з'явився QR-код, який означає, що електронний військово-обліковий документ отримав таку ж юридичну силу, як і паперовий. Про це повідомляється на Facebook-сторінці заступниці міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерини Черногоренко та у застосунку "Резерв+".

- Електронний військово-обліковий документ вже доступний в Резерв+. Цифровізація невідворотня, - наголосила чиновниця.

Вона повідомила, що для отримання документа необхідно оновити застосунок в маркетах Google Play  та  в App Store.

- Уповноважені органи зможуть перевіряти чинність документа через QR-код. А громадяни зможуть завантажувати PDF-документ для подачі на роботу чи навчання, а також в інших випадках, де законодавство вимагає пред'явлення військово-облікового документа, - заначила Черногоренко.

За її даними, з’явилася ще одна нова функція - виправлення даних онлайн без візиту до ТЦК для двох випадків:

  • Я військовослужбовець, але досі на обліку — для військових, чиї дані не були актуальними в реєстрі Оберіг. Коректний статус військових — лише «Виключено».
  • Дані не знайдено - для військовозобов'язаних, хто отримав таке сповіщення в застосунку Резерв+.

- Заповніть заявку на виправлення даних — і система автоматично актуалізує вашу інформацію, - запевнила Черногоренко.

В коментарях під постом користувачі наголосили, що оновлення поки що доступне не для всіх. «Те що ви запустили ЕВОД лише для Айфонів, це ще не значить що ви його запустили, коли запустите на Андроїд тоді і напишете про доступність...у нас 80% користувачів на Андроїдах сидять», - наголошують вони. У відомстві у відповідь попросили почекати, адже «розгортання нової версії застосунку в маркетах відбувається поступово».

У застосунку паралельно повідомили про те, що тепер військовозобов'язані громадяни мають право не носити з собою паперовий військовий квиток. Адже QR-код дозволить миттєво отримати інформацію про статус військовозобов'язаного, призовника або резервіста.

У Резерв+ з'явився QR-код. Фото: facebook.com/katheryn.chernohorenko

У Резерв+ з'явився QR-код. Фото: facebook.com/katheryn.chernohorenko

  • 18 травня запрацював застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів. За його допомогою можна оперативно оновити військово-облікові дані та доступ до інформації у реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг". 
  • 28 травня у ЗСУ заявили, що українцям, яким виповнилося 17 років, можуть вручати повістки, якщо вони не стануть на військовий облік. Водночас постановка на військовий облік не має відношення до мобілізації, що триває.