Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Здати документи дитини для вступу до першого класу в Києві можна буде до 31 травня

Здати документи дитини для вступу до першого класу в Києві можна буде до 31 травня
Фото: REUTERS

У Києві в 2024 році прийом документів до перших класів триватиме з 25 березня до 31 травня. При цьому для зарахування дитини достатньо заяви одного з батьків, направленої поштовим листом або електронною поштою на адресу школи, повідомили у Київській міській державній адміністрації.

- Оригінали документів разом із медичними довідками можна подавати пізніше. Головним критерієм зарахування до перших класів є територіальна доступність – закріплення адрес проживання дітей за певними школами, - зазначили в КМДА.

Які документи необхідні для зарахування:  

  • заява від одного з батьків або осіб, які їх замінюють (опікуна, іншого законного представника, родича), написана власноручно;  
  • копія свідоцтва про народження дитини; 
  • копія документа, що підтверджує місце реєстрації (проживання) дитини або одного з батьків; 
  • копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086/1-о.

Усі документи можуть бути надіслані одним електронним листом або подані особисто.  

Право на першочергове зарахування матимуть діти з мікрорайону,  тимчасово переміщені особи та рідні сестри і брати дітей, які вже є учнями закладу освіти.

  • 14 березня також почалась реєстрація на Національний мультипредметний тест (НМТ), яка триватиме до 11 квітня.  Реєстрація на мультитест проходить через особистий кабінет  Українського центру оцінювання якості освіти.
  • В професійно-технічних навчальних закладах Львівської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Сумської та Чернігівської областей з 2024 року буде доступне навчання на оператора цивільних дронів. 
Новини по темі: освіта Школа Київ