Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

На "Південмаші" заявили про загрозу техногенної катастрофи через гептил

На
Фото: Соц мережі

Представники заводу "Південмаш" в Дніпрі заявили, що не можуть більше зберігати ракетне паливо - гептил, яке їм передала держава. Термін експлуатації резервуарів вже закінчився, були зафіксовані випадки випарів високотоксичних речовин, що загрожує небезпекою для людей. Про це пише " Наше місто ".

- Термін експлуатації резервуарів, де зберігається гептил, вичерпаний. Через відсутність коштів умови зберігання погіршуються і вже не можуть надійно забезпечити необхідний рівень безпеки працівників підприємства і жителів міста в навколишніх житлових районах. Вже мали місце випадки випаровування високотоксичних агресивних хімічних речовин, що тягне безпосередню загрозу життю і здоров'ю населення. Ситуація вкрай небезпечна !, - зазначено в заяві гендиректора "Південмаш" Сергія Войта.

Як зазначено в повідомленні, Міноборони передало на зберігання "Південмашу" 95 тонн гептилу ще в 2016 році, в тому числі 37 тонн - некондиційного. Тоді влада пообіцяла, що будуть виділяти кошти підприємству на зберігання ракетного палива, але фінансування від держави заводу так і не надійшло.

- Через це у заводу великі борги по зарплатах і податках. Люди звільняються. Є велика загроза виникнення екологічної катастрофи, якщо хоча б одна цистерна з некондиційним гептилом розгерметизується, - підкреслили в "Південмаші".

На заводі заявили, що "Південмаш" не має коштів для відповідного зберігання або утилізації. Раніше мер Дніпра Борис Філатов направляв з цього приводу звернення уряду, але реакції від Кабміну не було.