Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

15-та травнева атака на Київ: РФ ударила 40 дронами та ракетами Х-101/555

15-та травнева атака на Київ: РФ ударила 40 дронами та ракетами Х-101/555
Фото: ілюстративне: facebook.com/DSNSKyiv/

Столиця пережила чергову, вже 15-ту, масову нічну атаку РФ. Як повідомляє голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, ворог бив по Києву дронами та ракетами.

- Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Цієї ночі знов були дрони - за попередньою інформацією, ворог застосував баражуючі боєприпаси «Shahed». Практично одночасно із атакою БПЛА з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно, Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків, - розказав Попко.

Він додав, що в цілому силами і засобам української ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено.

В той же час в результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються.

Мер Києва Віталій Кличко в свою чергу повідомився про декілька вибухів в Голосіївському, Святошинському, Шевченківському та Подільському районах.

- На всіх місцях викликів, куди виїхали столичні медики, постраждалих, попередньо, не виявлено. У Святошинському районі, де уламки впали на відселену будівлю, рятувальники ліквідовують пожежу.  У Подільському районі, внаслідок падіння уламків, пошкоджений дах одноповерхового приватного будинку. Пожежі та постраждалих немає, - написав Кличко.

Пізніше він додав, що у Шевченківському районі сталося задимлення в одній з квартир, не повʼязане з обстрілами та вибухами. Причина побутова - сильно пригоріла їжа на плиті.  

- Ще одна складна ніч для столиці. Але, завдяки професійності наших захисників, внаслідок повітряної атаки варварів у Києві не сталося уражень та руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів, багатоквартирних житлових будинків. Немає постраждалих та загиблих, - наголосив Кличко.

 Попередня атака на Київ була лише добу назад – РФ ударила по столиці України. Одна людина загинула, дві – постраждали.