Завантажити ще

Генштаб назвав цілі ЗСУ на атакованих дронами російських аеродромах

Генштаб назвав цілі ЗСУ на атакованих дронами російських аеродромах
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Генштаб ЗСУ підтвердив ураження чотирьох російських аеродромів у ніч на 14 серпня. Підрозділи Сил оборони та ГУР атакували чотири аеродроми у Воронезькій, Курській та Нижньогородській російських областях, наголосили на фейсбук-сторінці Генштабу.

За даними військових, уражено військові летовища "Халино", "Саваслейка", "Борисоглебск" та "Балтимор". У Генштабі наголосили, що на всіх цих базах «базується армійська авіація, винищувачі-бомбардувальники Су-34, винищувачі Су-35 та інша військова авіаційна техніка противника".

Основними об’єктами ураження були склади паливно-мастильних матеріалів та авіаційних засобів ураження. Результати атаки уточнюються.

В операціях брали участь підрозділи Повітряних сил та Сил спеціальних операцій Збройних сил України спільно зі Службою безпеки України і Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

  •  14 серпня далекобійні дрони СБУ та Сил оборони – Повітряних сил, ССО, Центру безпілотних систем ЗСУ, ГУР МО та інших родів військ – здійснили найбільшу атаку на російські військові аеродроми за всю війну. Вибухи лунали на летовищах "Воронеж", "Курск", "Саваслейка" та "Борисоглебск". 
  • Ввечері 14 серпня президент Зеленський також підтвердив нічну дронову атаку на чотири російські військові аеродроми. У своєму традиційному вечірньому відеозверненні президент заявив, що “українські дрони працюють саме так, як потрібно”. 
Новини по темі: Новини Росії Генштаб ЗСУ