Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
2 травня
Завантажити ще

Володимир Ярославський розповів, як смачно запекти качку

Володимир Ярославський розповів, як смачно запекти качку
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно запікати качку. Рецепт він опублікував в інстаграмі.

Інгредієнти:

  • 75 г діжонської гірчиці
  • 60 г меду
  • сіль
  • перець
  • 5 невеликих зелених яблук (краще сорт Симиренка)
  • 5 невеликих картоплин
  • 1 качка (у мене 1.3 кг)

Готуємо:

  • Маринад: змішайте мед, гірчицю, сіль та перець (сіль найкраще брати з розрахунку 10-11 г на 1 кг качки).

  • Качку промиваємо, витираємо сухим рушником, натираємо маринадом і залишаємо на ніч (можна навіть і на 2).

  • Дістаємо качку і кладемо на підготовлену фольгу: складаємо її в 2 шари і готуємо ще один великий шматочок, щоб він міг повністю покрити птицю.

  • Чистимо яблука, можна їх теж змастити невеликою кількістю маринаду, кладемо в качку, якщо не поміщаються - кладемо поруч із птахом.

  • Картоплю розрізаємо навпіл і кладемо з боків качки.

  • Крила - останню фалангу можна відрізати, а ніжки за бажання, обв'язати шпагатом, щоб було гарно. Можна також додати трав: чебрець, розмарин. Все добре упаковуємо у фольгу - "човником" - щоб сік не випливав. Це дуже важливо!

  • Щільно закриваємо фольгу (щоб качка готувалася у власному соку) і ставимо у розігріту духовку (180 градусів) на 1 годину, потім зменшуємо температуру до 120 градусів та готуємо ще 2 – 2,5 години.

  • Потім відкриваємо фольгу, поливаємо отриманим соком, піднімаємо температуру до 200-220 градусів і доводимо до рум'яної скоринки.

Якщо качка за вагою більша, то і готувати потрібно більше за часом. Кожні пів кілограма – це додаткові пів години при 120 градусах.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Ярославський (@yaroslavskyi_vova)

Новини по темі: рецепти