Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Зеленський: В Україні настав пік третьої хвилі коронавіррусу, введення локдауна не виключено

Зеленський: В Україні настав пік третьої хвилі коронавіррусу, введення локдауна не виключено
Фото: кадр из видео

В Україні вже настав пік спалаху штаму коронавируса "Дельта", яка триватиме протягом двох тижнів. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю програмі " Свобода слова " на телеканалі ICTV голова держави зізнався, що категорично виступає проти цього.

- Третя хвиля, хвиля Дельти. Що це за хвиля? По-перше, ми повинні розуміти по термінах. Вона прийшла в Україну пізніше, ніж до Європи. Тому зараз ми бачимо такі цифри і починаємо порівнювати з Європою. Пік Дельти у нас сьогодні, і думаю, в найближчі два тижні. Потім цей пік буде згасати, - заявив Зеленський.

За його словами, українська система охорони здоров'я повністю готова до нового спалаху коронавируса, але перед українцями зараз стоїть вибір між вакцинацією і локдауном.

- Вважаю, що Україна готова. За добу ми розгортаємо до 90 тис. Ліжок в інфекційних лікарнях з киснем, з ШВЛ, з усім. У нас повністю все готово. Є швидкі. У нас сьогодні одна з найбільших систем в Європі за кількістю ліжок, готовності по кисню. Але 300-500 тис. Ніхто не витримає. Тому на цьому роздоріжжі є два шляхи: вакцинація і локдаун, - зазначив він.

Як зазначив Зеленський, процес введення локдауна в Україні влади будуть максимально відтягувати, але не виключено, що його введуть на всій території країни.