Суд відхилив позов Аліси Вокс до Шнурова на 19,5 мільйона рублів: артистка готує новий

Артистка вимагала відрахувань за використання 39 композицій, які записані за її участю.

instagram.com/alisavox

Хамовнічеський суд Москви відхилив позов екс-солістки групи "Ленінград" Аліси Вокс до фронтмена колективу Сергія Шнурова через авторські права на пісні. Про це повідомляє сайт 78.ru з посиланням на прес-службу відомства.

"У задоволенні позовних вимог відмовлено", - зазначено у відповіді.

Адвокат артистки підтвердив виданню, що Вокс має намір подавати новий позов проти колективу. За його словами, в рамках досудової претензії їм надали відповідь, що нібито Аліса передала всі права за договором на 19,5 млн рублів ( більше 366 тис. гривень).

- Абсолютно незрозуміле рішення, яке ми будемо оскаржувати, подавати новий позов на відшкодування коштів, які він (лідер групи "Ленінград" Сергій Шнуров. - Прим. авт.) збирає сам і намагається приховати їх від учасників групи. Новий позов буде про стягнення коштів за ті твори, які Аліса виконувала в складі групи, - повідомив виданню адвокат Роман Лалаян. - Там договір на десяти сторінках, але пронумеровано тільки вісім. Але сьогодні його ніхто не представив в суді. Зрозуміло, що такого договору насправді немає, ми його ніколи не підписували. Наразі вони прийняли позицію, що Шнуров має права на все, а ви тільки були у складі колективу і не маєте ніяких прав.

Вокс подала позов проти групи "Ленінград" та Сергія Шнурова у червні 2021-го. Співачка була незадоволена тим, що не отримує відрахувань за використання композицій, які записані за її участю. За 39 треків вона хотіла стягнути з колектива 19,5 млн рублів. Серед них є безліч матірних іта хуліганських хітів із красномовними назвами: "Шлюха", "Мои х@и", "Гдеб@я", "Суход@очка", "Ueban" та інші.

Алісі Вокс 34 роки. Вона була солісткою "Ленінграду" з 2012-го по 2016 рік. Після виходу з колектива артистка натякала, що причиною тому послужили нібито сексуальні домагання. Лідер же групи Сергій Шнуров вважає, що Алісу накрила зіркова хвороба.