Завантажити ще

Усика затримали в Кракові через відмову сісти на рейс без друга, — промоутер боксера

Усика затримали в Кракові через відмову сісти на рейс без друга, — промоутер боксера
Фото: x.com/andrii_sybiha

Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова через відмову сісти на рейс без друга, якого не допустили в літак. Про це повідомив промоутер українського боксера Олександр Красюк у своєму інстаграмі.

У “каруселі” представник Усика підтвердив, що спортсмен прибув до аеропорту втомленим після 11 годин подорожі автомобілем, але разом з ним був не тренер Сергій Лапін, а друг Олександр. Усик мав летіти до Салоніків авіакомпанією RyanAir. Боксер мав priority чергу на посадку, а його товариш – загальну чергу. 

- Очікуючи на бордінг (посадку на літак. - Авт.), товариш Олександра заснув на сидіннях у зоні очікування. Після оголошення початку посадки Усик розбудив друга та сказав, що чекатиме на нього біля виходу. Пройшовши процедуру перевірки паспорта та посадкового (квитка. - Авт.), Усик залишився чекати на товариша. З цього все і почалося, — написав Красюк.

У друга Усика співробітники компанії встановили стан "глибокого алкогольного сп'яніння" та не дозволили пройти на рейс. На той момент тест на вміст алкоголю у крові Олександр не проходив. Усик почав з'ясовувати причини його недопуску на рейс зі співробітниками RyanAir, які відмовлялися давати пояснення та викликали поліцію.

- Після появи офіцерів працівники авіакомпанії вказали на другого Олександра й пояснили свої висновки щодо недопуску на рейс. Поліція попросила його пройти з ними для встановлення факту й оформлення документів. Усик твердо заявив, що не залишить свого друга, не полетить без нього і не збирається покидати зону посадки до появи представників української дипломатії. На що поліціянти пригрозили затриманням і надяганням наручників. Тоді Усик простягнув руки, і поліціянт надів наручники на його запʼястя, — розповів промоутер.

Наручники наділи лише на руки Усика, його друг пройшов за правоохоронцями без них. Вже у місцевому приміщенні поліції друг боксера пройшов тест на вміст алкоголю, який виявився "еквівалентним одній пляшці пива". Після цього між поліціянтами та співробітниками авіакомпанії відбулась «неприємна розмова». Інцидент було остаточно вичерпано після приїзду на місце генерального консула України. 

- Дякувати Богові, інцидент вичерпано. Чекатимемо на офіційні вибачення та компенсації від авіакомпанії RyanAir і польських правоохоронців, – заявив Красюк.

  • Увечері 17 серпня народний депутат Жан Беленюк опублікував у своєму телеграм-каналі відео затримання Усика в польському аеропорту. Згодом дружина Усика Катерина в Instagram повідомила, що "нічого кримінального не сталося". Речник МЗС Георгій Тихий  сповістив, що на доручення міністра закордонних справ Андрія Сибіги генконсул України в Кракові виїхав до аеропорту. Інцидент також прокоментував президент України Володимир Зеленський. Сам боксер після звільнення розповів про те, що інцидент став результатом "непорозуміння", і подякував українським дипломатам за допомогу.
  • 18 вересня видання ESPN написало, що Усика затримали в Кракові разом з тренером Сергієм Лапіним через "непридатний стан для подорожі літаком".