Завантажити ще

ЗМІ озвучили причини затримання Олександра Усика в аеропорту Польщі

ЗМІ озвучили причини затримання Олександра Усика в аеропорту Польщі
Фото: x.com/andrii_sybiha

Боксер Олександр Усик назвав своє затримання в аеропорту Кракова непорозумінням і подякував польським прикордонникам за професіоналізм. Польський промоутер Анджей Васілевські написав, що служби аеропорту не хотіли пускати тренера Усика Сергія Лапіна на борт з незрозумілих для команди причин. Український боксер у відповідь відмовився летіти без нього, через що обох заарештували.

- Наші служби аеропорту без причини не хотіли пускати його супутника в літак. Тверезий, з документами. Усик відмовився сідати в літак і був затриманий. Який сором! Я добре знаю Усика особисто, завжди топовий, елегантний і поважає закон, - написав Васілевські.

Спортивний канал ESPN, посилаючись на джерело, повідомив: Усика та його тренера не хотіли пускати на літак через "непридатний для подорожі літаком" стан. Попри намагання Усика пояснити, що з ними все гаразд і вони втомилися після 14-годинної поїздки з Києва, через мовний бар'єр і категоричну позицію боксера їх затримали.

Сам Лапін написав, що працівники митного контролю "перевищили свої повноваження", внаслідок чого і відбулося затримання.