Завантажити ще

Жан Беленюк розповів про зустріч з Новіковим на Олімпіаді-2024: Відхід Семена дав мені можливість продовжити кар'єру

Жан Беленюк розповів про зустріч з Новіковим на Олімпіаді-2024: Відхід Семена дав мені можливість продовжити кар'єру
Фото: UWW

Призер Олімпійських ігор-2024 та народний депутат від "Слуги народу" Жан Беленюк розповів, як завершилася його скандальна історія із Семеном Новіковим. Декілька років тому той відмовився від громадянства України, а на змаганнях у Парижі переміг як представник Болгарії. Про це пише "Трибуна".

- Він після змагань підійшов і подякував, сказав: "Я на тобі виріс". Так воно й було. Коли всередині вагової категорії є конкуренція, це, зазвичай, лише позитивно впливає розвиток борців. Тому що ти розумієш орієнтир. Якщо це конкуренція на високому рівні, постійно намагаєшся себе покращити, усвідомлюєш, що не можеш просто спочивати на лаврах, бо в спину дихає серйозний опонент. Я вважаю, що це позитивна історія, – розповів Беленюк.

Як зазначив спортсмен, завдяки відходу Новікова зі складу збірної України він зміг продовжити спортивну кар'єру. За його словами, залишатись у спорті з такою конкуренцією йому було б складно.

- Те, що Семен пішов, дало мені можливість продовжити свою кар'єру. Тому що мені важко було б витримувати конкуренцію з ним. Враховуючи, що у мене є робота в парламенті, і те, що я старший за нього, - підкреслив він.

  • 8 серпня Жан Беленюк переміг польського борця Аркадіуша Марцина Кулініча у сутичці за третє місце на Олімпійських іграх 2024 року. Після завоювання бронзової нагороди у Парижі український спортсмен оголосив, що завершує свою спортивну кар'єру.
  • 9 серпня український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який раніше оголосив, що завершить виступ після Олімпіади в Парижі, підбив підсумки своєї кар'єри.
Новини по темі: Жан Беленюк спорт