Завантажити ще

Усик очолив рейтинг найбагатших українських спортсменів за версією Forbes

Усик очолив рейтинг найбагатших українських спортсменів за версією Forbes
Фото: Richard Pelham/Getty Images

Чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Олександр Усик очолив рейтинг 15 найбільш високооплачуваних українських спортсменів 2024 року за версією Forbes UA. За оцінкою видання, річний дохід боксера становить приблизно 54 мільйони доларів. Це у 5 разів більше, ніж у футболіста Олександра Зінченка, який посідає друге місце.

У ТОП-5 закріпилися зірки футболу Михайло Мудрик (6,6 млн доларів), Анатолій Трубін (4,2 млн доларів) та Артем Довбик (3,9 млн доларів).

У список Forbes цього року увійшли в основному чоловіки та представлені лише дві дівчини: Еліна Світоліна займає 13-ту позицію (1,9 млн доларів), а Марта Костюк закриває рейтинг (1,5 млн доларів).

Як пише видання, левова частка доходів українських зірок спорту – це зарплата та призові, а доходи від реклами залишаються порівняно невисокими. Більшість українських спортсменів не дуже добре налагодили роботу з рекламними доходами.

Forbes склав рейтинг за доходами спортсменів, поспілкувавшись із представниками спортивної індустрії: спортсменами, менеджерами, посередниками, профільними журналістами, а також компаніями, які мали рекламні чи спонсорські контракти із зірками спорту.

Фото: forbes.ua

Фото: forbes.ua