Завантажити ще

Церемонія закриття Паралімпіади-2024 пройшла під дощем

Церемонія закриття Паралімпіади-2024 пройшла під дощем
Фото: x.com/Paralympics

У Парижі відбулась офіційна церемонія закриття Паралімпіади-2024, яка пройшла під гаслом "Ігри навстіж". Головною темою було єднання людей у їхньому різноманітті, пише «Суспільне спорт».

Україна була серед учасників церемонії закриття Паралімпіади-2024. Прапороносцями у її складі були Олександр Комаров та Олена Федота-Ісаєва, яка несла прапор і на церемонії відкриття Ігор у Парижі.

Серед присутніх на церемонії закриття Паралімпіади-2024 був президент Франції Еммануель Макрон — він знаходився разом з іншими ВІП-гостями. В цілому церемонія закриття, як і відкриття Ігор у Парижі, пройшли яскраво та за участі відомих співаків. Серед учасників церемонії закриття Паралімпіади-2024 були і представники збірної біженців, яка на Іграх у Парижі вперше здобула нагороду.

Через те, що під час церемонії закриття розпочався дощ, учасники Ігор були змушені одягнути дощовики, а головні дійові особи стояли під парасольками під час своїх промов. У  цих умовах прапор Національного паралімпійського комітету передали з Парижа до Лос-Анджелеса, де відбудуться наступні Ігри у 2028 році.

Окремо організатори Паралімпіади-2024 подякували волонтерам за їхню допомогу у проведенні Ігор у Парижі.

  • Україна здобула 82 медалі на Паралімпійських іграх-2024. Це п'ятий результат серед усіх збірних на Іграх у Парижі за кількістю медалей і сьоме місце у медальному заліку. 
  • Збірна України здобула першу золоту нагороду на Паралімпіаді-2024 у веслуванні на байдарках і каное і 22-гу у загальному заліку. Сталося це в останній змагальний день у фіналі ва'а-одиночки на дистанції 200 м, де тріумфував Владислав Єпіфанов. 
Новини по темі: Паралімпіада Париж