Завантажити ще

Українка Магучіх здобула перемогу на етапі Діамантової ліги у Швейцарії

Українка Магучіх здобула перемогу на етапі Діамантової ліги у Швейцарії
Фото: instagram.com/rosya_dp/

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стала переможницею на етапі Діамантової ліги, який пройшов у швейцарській Лозанні. Ще одна наша землячка – Ірина Геращенко, посіла 5 місце. Про це пише "Суспільне.Спорт".

Так, Магучіх та Геращенко змагалися за місце на подіумі разом з австралійками Миколою Оліслагерс та Елеанор Паттерсон, які вибороли "срібло" та "бронзу" на Олімпійських іграх у Парижі. Також на етапі брали участь Ламара Дістен з Ямайки, Сафіна Садуллаєва з Узбекистану та Крістіна Гонзель із Німеччини. На висоті 1,92 м дев'ять спортсменок подолали планку, включно з Геращенком, яка успішно взяла три висоти з першої спроби. Водночас Магучіх розпочала свої виступи з висоти 1,92 м. Висоту 1,92 м вдалося подолати лише чотирьом стрибунцям: Магучіх та Оліслагерс взяли її з першої спроби, Гонзель – з другої, а Паттерсон – з третьої. Ірина Геращенко на цьому етапі не використала спроб.

У боротьбі за "золото" Магучіх змагалася з Паттерсоном: обидві спортсменки подолали висоту 1,96 м з першої спроби. Зрештою Магуіх здобула перемогу на етапі, єдина взявши планку 1,99 м. Після цього вона спробувала подолати висоту 2,03 м, але не змогла зробити це в жодній із трьох спроб. Ця перемога стала п'ятою поспіль для Магучіх у сезоні-2024. 2024 року вона лише один раз не посіла перше місце — на чемпіонаті світу у приміщенні, де стала другою.

  • 4 серпня Ярослава Магучіх виборола золото Олімпіади в Парижі у стрибках у висоту.
  • 4 серпня Ірина Геращенко виборола бронзу Олімпіади-2024 зі стрибків у висоту.
Новини по темі: спорт Ярослава Магучіх