Завантажити ще

Факт. Неточні передачі назад і прикрі рикошети: п'ять курйозних автоголів у футболі

Факт. Неточні передачі назад і прикрі рикошети: п'ять курйозних автоголів у футболі

Що може бути прикріше, ніж забити м'яч у власні ворота? Тільки зробити це якимось дивним, курйозним способом, так, щоб відео моменту облетіло всі останні футбольні новини.

Автогол у футболі — цілком нормальне явище, однак інколи гравці примудряються допомогти супернику в настільки безневинних і непередбачуваних ситуаціях, що це просто не може не викликати у вболівальників сміх. Пропонуємо вашій увазі підбірку з п'яти курйозних автоголів.

Найкурйозніший автогол Євро-2024

Яскравий приклад смішного голу у власні ворота стався на недавньому Євро-2024. У поєдинку другого туру групового етапу між збірними Туреччини та Португалії захисник турків Самет Айкадін перед пасом назад воротарю забув підняти голову й подивитися, де він знаходиться. У результаті представник "Фенербахче" прокотив м'яч повз власного голкіпера прямо у ворота. Той поєдинок Туреччина програла з рахунком 0:3, але це, на щастя, не завадило їй вийти з групи й дістатися стадії чвертьфіналу.

Божевільний випадок з УПЛ

Нещодавно неймовірно курйозний автогол трапився і в чемпіонаті України. У поєдинку другого туру минулого сезону між львівським "Рухом" і полтавською "Ворсклою" захисники й голкіпер полтавчан примудрилися привезти у власні ворота щось таке, що не піддається логіці. Голкіпер Павло Ісенко віддав передачу Євгену Павлюку, той вирішив в одне торкання повернути м'яч воротарю, але зробив це зовсім неточно, відправивши ігровий снаряд прямо під стійку власних воріт.

Загадковий кивок Рюдігера

На Євро-2024 загалом було дуже багато автоголів — цілих десять. А перший з них трапився вже в матчі-відкритті між збірними Німеччини та Шотландії. Після подачі у штрафний майданчик господарів турніру та серії рикошетів досвідчений захисник німців Антоніо Рюдігер необережним кивком головою відправив м'яч у власні ворота. Добре, що на той момент "бундестім" вже вигравала 5:0, і цей епізод, по суті, ні на що не вплинув.

Нещасний випадок Серхіо Рамоса

Від голів у власні ворота не застраховані навіть найкращі захисники планети, і навіть легенда мадридського "Реала" та збірної Іспанії Серхіо Рамос. Виступаючи за королівський клуб, він забив чимало автоголів, а один із найкурйозніших стався у матчі-відповіді чвертьфіналу Ліги чемпіонів сезону 2016/17 проти "Баварії". Вибиваючи м'яч з-під ноги у Роберта Левандовського, Рамос випадково переправив його у власні ворота. На щастя для іспанця та "Реала", команда все одно виграла з рахунком 4:2 і пройшла далі, у підсумку ставши переможцем тієї ЛЧ.

Фатальний рикошет від Магуайра

За свою кар'єру англійський захисник Гаррі Магуайр і так зазнав чимало насмішок від уболівальників, але після таких моментів їх ставало ще більше. У протистоянні ¼ Ліги Європи 2022/23 між "Манчестер Юнайтед" і "Севільєю" "червоні дияволи" виграли перший матч 2:0, проте в другому примудрилися поступитися 0:3 і покинули турнір. Рішучий, третій гол іспанців стався саме через Магуайра: після удару суперника м'яч рикошетом від його голови залетів у ворота. Пізніше, до речі, м'яч переписали на футболіста "Севільї" Юссефа Ен-Несірі, але те, що вирішальну роль у всій дуелі зіграв саме дотик голови Магуайра, неможливо заперечити.

Новини по темі: Футбол Гол курйози