Завантажити ще

Збірна США посіла перше місце у медальному заліку Олімпіади-2024

Збірна США посіла перше місце у медальному заліку Олімпіади-2024
Фото: REUTERS/Brian Snyder

Збірна США посіла перше місце у медальному заліку Олімпіади-2024 зі 126 нагородами. На другому місці розташувався Китай з 91 медаллю, вказано на офіційному сайті Олімпійських ігор.

Україна посіла 22 місце у медальному заліку Олімпіади в Парижі. Україна, завоювавши 12 медалей, розташувалася між Іраном (21 місце) та Румунією (23 місце). 22-ге місце України у медальному заліку — найкращий результат за 12 років на Олімпійських іграх. Рекордом залишається дев'яте місце на Іграх-1996, зазначило Суспільне Спорт.

Найбільшу кількість медалей на Олімпійських іграх завоювала 26-річна китайська плавчиня Чжан Юйфей. Вона здобула  шість нагород — срібло та п'ять бронзових медалей. Лідером за "золотом" став 22-річний французький плавець Леон Маршан (чотири).

Україна за підсумками Олімпіади-2024 має лише одну мультимедалістку. 33-річна фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан здобула дві нагороди — золото та бронзу. Найуспішнішими видами спорту на ОІ-2024 для України стали легка атлетика та боротьба — по три медалі.

Фото: olympics.com

Фото: olympics.com

Фото: olympics.com

Фото: olympics.com