Завантажити ще

Прапор України на церемонії закриття Олімпіади-2024 нестимуть два срібних призери

Прапор України на церемонії закриття Олімпіади-2024 нестимуть два срібних призери
Фото: t.me/nocukraine

Прапор України на церемонії закриття Олімпіади в Парижі нестимуть срібні призери Парвіз Насібов і Людмила Лузан. Про це повідомило Суспільне Спорт. Церемонія закриття Олімпіади-2024 розпочнеться у неділю, 11 серпня, о 22:00 за Києвом. Церемонію закриття Олімпіади транслюватимуть на Youtube-каналі Суспільне Спорт, на телеканалах Перший, Суспільне Спорт та на місцевих телеканалах Суспільного.

25-річний Парвіз Насібов завоював медаль у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 67 кг. 27-річна Людмила Лузан виборола срібло у веслуванні на каное на дистанції 500 метрів разом з Анастасією Рибачок. Людмила Лузан також несла прапор України на церемонії закриття Олімпіади-2020 в Токіо.

Парвіз Насібов є дворазовим призером Олімпійських ігор, у Токіо-2020 він також здобув "срібло". Людмила Лузан є триразовою олімпійською медалісткою, на ОІ-2020 вона також виборола "срібло" у каное-двійці на дистанції 500 метрів разом з Анастасією Рибачок, а також "бронзу" у змаганнях каное-одиночок на 200-метрівці.

На церемонії відкриття Олімпіади в Парижі прапор України несли тенісистка Еліна Світоліна та плавець Михайло Романчук. Вони залишили Олімпіаду-2024 без медалей.